Grad će pomoći  Mladenovcu u oživljavanju sportskih objekata

Izvor: Studio B, 14.Sep.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad će pomoći Mladenovcu u oživljavanju sportskih objekata

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak posetio je danas sportske objekte u Mladenovcu i izrazio spremnost Grada Beograda da pomogne u razvoju sporta u ovoj opštini.

On je rekao da se sportski objekti u Mladenovcu nalaze u veoma katastrofalnom stanju zbog lošeg rukovođenja prethodne vlasti i odnosa prema sportu, kao i neracionalnog finansijkog poslovanja.

-Građani Mladenovca nisu građani drugog reda i oni zaslužuju iste uslove kao i oni u centru grada, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i kada je sport u pitanju. Ne samo da je loše poslovano već je u ovim objektima mnogo toga nestalo, što je popisom i utvrđeno. U sali i teretani nije ulagano ništa dugi niz godina i bazen je u lošem stanju, a dugo nije plaćan ni račun za struju za sportski centar - istakao je Gak i zahvalio radnicima koji su uspeli sve to da izdrže i sačuvaju sportski centar.

Gradski sekretar je precizirao da će se prvo promeniti statut centra, kako bi radnici mogli da se bave i dopunskim delatnostima i na taj način će se omogućiti investiranja blizu 15 miliona dinara. On je dodao da će Grad nastaviti saradnju i na zajedničkim projektima.

Pored toga, Slavko Gak je napomenuo da je prioritet Grada Beograda školski sport, koji se mora podići na viši nivo, a Sekretarijat za sport i omladinu aktivno radi na tome poslednjih 18 meseci. Takođe, Gradu je vraćena nadležnost sufinansiranja školskog takmičenja na opštinskom nivou koji će finansijski podržati svakog profesora koji izvede decu na takmičenje.

Gak je dodao da Mladenovac može da da ogroman doprinos u ostvarenju sportskih rezultata i da Srbija ne zaslužuje da ima ovakav spotski centar. On je istakao da će Grad pomoći u težnji da ovaj centar postane biser Mladenovca. Gradski sekretar napominje da je potrebno motivisati profesore i organizovati sistem takmičenja, što do sada nije bio slučaj.

-Grad će uraditi sve da pomogne ovim klubovima da ostvare svoja prava, a od predsednika Privremenog organa opštine Mladenovac se očekuje da kaže koji su klubovi u pitanju. Oni mogu da apliciraju za sredstva koja mogu da se iskoriste za zakupe sportskih dvorana - rekao je Gak i zahvalio na pozivu.

Predsednik Privremenog organa Mladenovca Vladan Glišić naglasio je da se vođenje konstruktivne politike može voditi kroz partnerstvo sa Sekretarijatom za sport i omladinu putem primene zajedničkih inovativnih predloga. -Problem nastaje kada učesnici mlađih selekcija nakon takmičenja u tim kategorijama nisu u mogućnosti da nastave treniranje u seniorskim klubovima. Pored toga, veliki problem su sportske sale, kako u SC „Mladenovac" tako i u okviru škola. Kada je u pitanju školski sport, prethodno rukovodstvo je izdvajalo svega 28.000 dinara za celu godinu, što je za ovo rukovodstvo nedopustivo - precizirao je Glišić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.