Izvor: DANuBeogradu.rs, 27.Feb.2021, 18:03

Godišnjica osnivanja Muzeja Vuka i Dositeja, 28. februar 2021.

Narodni muzej u Beogradu obeležava 28. februara 72. godišnjicu od osnivanja Muzeja Vuka i Dositeja, koji je u sastavu naše centralne muzejske kuće. Posvećen velikanima srpske kulture – Dositeju Obradoviću i Vuku Karadžiću, Muzej Vuka i Dositeja je otvoren u zgradi u kojoj se od 1809. do 1813. godine nalazila Velika škola, prva visokoškolska ustanova, … Članak Godišnjica osnivanja Muzeja Vuka i Dositeja, 28. februar 2021. se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.

Nastavak na DANuBeogradu.rs...






Povezane vesti

Obeležava se 72. godišnjica Muzeja Vuka i Dositeja - posetite virtuelnu izložbu

Izvor: B92, 27.Feb.2021

Narodni muzej u Beogradu obeležava 28. februara 72. godišnjicu od osnivanja Muzeja Vuka i Dositeja, koji je u sastavu naše centralne i najstarije muzejske kuće...Posvećen velikanima srpske kulture - Dositeju Obradoviću i Vuku Karadžiću, Muzej Vuka i Dositeja je otvoren u zgradi u kojoj se od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DANuBeogradu.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DANuBeogradu.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.