Drugi dan Sajma knjiga u znaku tribina i foruma

Izvor: Studio B, 26.Okt.2010, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan Sajma knjiga u znaku tribina i foruma

Drugi dan Sajma knjiga biće u znaku tribina i foruma - počinju promocije i prateći programi u salama " Slobodan Selenić", " Borislav Pekić" i Strip sali,

Drugi dan Sajma knjiga biće u znaku tribina i foruma - počinju promocije i prateći programi u salama " Slobodan Selenić", " Borislav Pekić" i Strip sali, tu su još i dve sale "Glasovi Švedske" u Hali 2 rezervisane za prateći program koji je pripremila Švedska kao počasni gost sajma.

Posle nastupa izdavača >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i knjižara iz Bosne i Hercegovine koji će predstaviti izabrana dela Skendera Kulenovića , Republika Srpska će predstaviti svoj nastup na sajmu, a zatim će ministar kulture Nebojša Bradić uručiti nagradu " Dositej Obradović" stranom izdavaču koji je doprineo promovisanju srpske knjizevnosti u svetu.

Istovremeno, u susednoj sali, sajamskoj publiic će se predstaviti grupa pisaca iz Istre koji su gosti ovogodišnjeg sajma i koji uzvraćaju posetu srpskim kolegama koji su gostovali na sajmu knjiga u Puli.

Prvi forum sajma posvećen je temi: kultura, tradicija i mediji - kako obeležavamo jubileje, a ucesnici su savetnik u ministrastvu kulture i izdavač Zoran Hamović, prof. dr Ljiljana Pešikan-LJuštanović a moderator je Tamara Krstić.

U popodnevnim satima na sajamskoj "Agori" vodiće se razgovor o "Razvoju hrišćnastva: nasleđu Konstantina Velikog" kako glasi i naslov knjige Radivoja Radića. U razgovoru će učestvovati, pored autora, Vladeta Jerotić, Radomir Popović a moderator će biti Vojislav Jelić.

Drugi razgovor na Agori vodiće profesor slavistike iz belorusije Ala Tatarenko koja će pokušati da odgovori na pitanje: "Šta to beše srpski posmodernizam".

Prva " Ccaskaonica" ugostiće dvoje zanimljivih pisaca Jelenu Lengold i Ota Oltvanjija.

Posetioce će na svim štandovima vodećih srpskih izdavača u hali 1 tokom popodneva čekati pisci, ali sigurno će najviše pažnje privući najveći srpski filmski režiser Emir Kustiruca koji će predstaviti autobiografiju "Smrt je neprovjerena glasina" u izdanju "Novosti" u Velikoj konferencijskoj sali Sajma u Hali 4.

Za izdavački esnaf je važan sastanak koji će u podne održati Savez izdavača Srbije na temu " Problemi izdavaštva Srbije" sa osvrtom na predlog Zakona o izdavaštvu.

U paviljoni Švedske u Hali 1 odvijaće se celodnevni program u prepordnevbnim satima namenjen deci dok će se popodne predstavljati švedski pisci. U salama "Glasovi švedske" održavaće se kretaivne radionice namenjene deci.

Najzanimljivija je radionica "Nangalija -grad po meri dece" koju će da vodi švedski umetnik Mats Lindberg i graditi zajedno sa učenicima osnovnih škola grad od materijala za reciklažu. Kroz ovu radionicu treba da prođe za šest dana 400 ucenika iz cele Srbije.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Drugi dan Sajma u znaku tribina

Izvor: B92, 26.Okt.2010

Vrata 55. Beogradskog sajma knjiga 26. oktobra otvorena su u 9 časova, a već u 10 sati počele su promocije i prateći programi u salama " Slobodan Selenić", " Borislav Pekić" i Strip sali, tu su joss i dve sale "Glasovi Švedske" u Hali 2 b rezervisane za prateći program koji je pripremila Švedska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.