Izvor: DANuBeogradu.rs, 03.Maj.2021, 19:25

Dorćolsko narodno pozorište: Premijera predstave „Car Edip“

U Dorćolskom narodnom pozorištu (Solunska 24) premijerno će biti izvedena predstava „Car Edip“ po tekstu Sofokla, u sredu, 5. maja 2021. Na sceni „Kosmodrom“ reprize su 7, 8. i 28. maja 2021. „Biće predstavljen jedan od najznačajnih komada u istoriji svetske dramaturgije. Radnja je smeštena u današnjicu, u njujorško podzemlje. Edip je na čelu familije … Članak Dorćolsko narodno pozorište: Premijera predstave „Car Edip“ se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.

Nastavak na DANuBeogradu.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijera predstave “Naš grad” Mie Knežević sinoć u zrenjaninskom pozorištu

Izvor: Danas, 04.Maj.2021, 13:32

U zrenjaninskom pozorištu “Toša Jovanović” premijerno je izvedena predstava “Naš grad” po istoimenom dramskom tekstu Tortona Vajldera, a u režiji Mie Knežević.

Nastavak na Danas...

MP „Duško Radović“: Premijera predstave „Priča o majci“

Izvor: DANuBeogradu.rs, 04.Maj.2021

Premijera predstave „Priča o majci“ zakazana je za petak, 7. maj 2021. od 20.00, na Večernjoj sceni Malog pozorišta „Duško Radović“. Predstava je rađena po priči Hansa Kristijana Andersena, u režiji Ane Konstantinović. Reprize su 13. i 26. maja od 20.00. „Priča o majci“ je bajka...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DANuBeogradu.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DANuBeogradu.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.