“Deco, nemojte da me koljete”

Izvor: 24sata, 10.Nov.2014, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Deco, nemojte da me koljete”

Dvojica napadača izboli su nožem taksiste Dušana Milovanovića (59) iz STB-a i Milenka Pavlovića (59) i “Pinka” za manje od sat vremena, prema istom scenariju i na gotovo istoj lokaciji nedaleko od ulice 27. marta (kod Poštanske štedionice), preksinoć između 21 i 22 sata.

PLJAČKA - Iz policije kažu da rade na slučaju i da ne mogu da potvrde da je reč o istim napadačima, ali prema rečima taksista, radi se o istim razbojnicima - visoki, ćelavi i stari oko 25 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Napadači su obojicu taksista zaustavili na istoj lokaciji, zauzeli su isti sumnjivi raspored u automobilu i tražili u oba slučaja da najpre skrenu zabranjenim smerom u bočne ulice.

Milovanović je napadnut u Dalmatinskoj.

- Sevnuše noževi, ugledao sam odsaj uličnih svetiljki. Napadač koji je sedeo pozadi stavio mi je nož pod grlo. Krenuo sam da pritiskam taster za vezu, a ovaj s desne strane pritisnuo mi je ruku nožem i počeo da reže. Počeli su histerično da viču “Daj pare” i “Pusti taster”. Rezao me je, krv je liptala, ali sam pribrano izgovorio “Deco, nemojte da me koljete” kako bi me čule kolege - priča Milovanović i dodaje da mu je u “u glavi odzvanjao neki unutrašnji glas 'Ubiće te'”.

Kaže da je izvukao sav novac koji je imao kod sebe.

- Dok sam vadio pare vikali su “Još, još, još...”, a ovaj od pozadi me je udarao. I nije im bilo dovoljno, napali su posle pola sata i kolegu. Bilo je jako puno krvi - priča Milovanović kome su povrede na četiri mesta ušivene u Urgentnom.

Njegov kolega Pavlović uspeo je da se golim rukama odbrani u Knez Danilovoj.

- Napadač pored mene je izvadio nož i odmah sam javio da sam napadnut. Ovaj od pozadi mi je rekao “Nemoj da diraš taster” i udarao me u glavu. Nisam hteo da im dajem pare jer sam ih držao u vratima i plašio sam se da ne pomisle da imam i ja neko oružje pa da me ne napadne nožem kada se okrenem - priča Pavlović.

Kako kaže, ovo mu je prvi napad za 33 godine rada u taksiju.

- U deliću sekunde sam se snašao, uhvatio sam mu nož i rasekao desni palac, a oni su pobegli. Bila je baš frka. Prostor između sedišta je bio pun krvi, kao i oko kola. Lekari Hitne pomoći su me previli, ali nisu uspeli da zaustave krvarenje, već su me odvezli u Gradsku bolnicu gde su mi ušili palac - kaže Pavlović.

Napadnuti bajonetom

SEČIVO - Obojica taksista kažu da je nož kojim su isečeni bio poput bajoneta, sa sečivom od oko 30 centimetara i da su tražili pare. Novac (6.000 dinara) su uspeli da uzmu samo Milovanoviću. Njemu je na četiri mesta isečena desna podlaktica, dok je Pavloviću rasečen desni palac. Obojica su obilno krvarili, ali su se nakon lekarske pomoći dobro osećali.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

"Deco, nemojte me koljete"

Izvor: Blic, 10.Nov.2014

Dvojica napadača izboli su nožem taksiste Dušana Milovanovića (59) iz STB-a i Milenka Pavlovića (59) i “Pinka” za manje od sat vremena, prema istom scenariju i na gotovo istoj lokaciji nedaleko od ulice 27. marta (kod Poštanske štedionice), preksinoć između 21 i 22 sata...Iz policije kažu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.