Deca iz nekadašnjih nehigijenskih naselja u poseti muzeju

Izvor: Studio B, 20.Sep.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz nekadašnjih nehigijenskih naselja u poseti muzeju

Mališani iz nekadašnjih nehigijenskih naselja posetili Prirodnjački muzej.

U organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu, deset mališana iz nekadašnjih nehigijenskih naselja, deca iz Jabučkog rita i Kijeva, posetila su Prirodnjački muzej na Kalemegdanu i izložbu „Šest nogu".

Ni prva jesenja kiša nije sprečila mališane u novom pohodu na znanje. Naučili su da je nebo zeleno, a lišće crveno, ali samo u očima bubamare u čijem su telu sve vreme boravili, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << budući da je prostor muzeja uređen kao unutrašnjost organizma ovog omiljenog insekta sve dece.

Mališani su saznali da su najšarenije bube uglavnom i najopasnije, da je bogomoljka najveća zavodnica u svetu insekata, skakavac najbolji sportista, ali i da komarci, po pravilu, dolaze nepozvani na ,,pićence".

- Kada porastem biću naučnik jer mi se jako sviđa ovaj svet bubamara - izjavila je četvorogodišnja Gordana Gaši, koja je prvi put posetila Prirodnjački muzej, a koja jedva čeka da se upiše u školu i, prema njenim rečima, uči biologiju i veliki odmor.

Ovo je treći prestonički muzej koji su u organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu posetili mališani iz nekadašnjih nehigijenskih naselja.

- Najlepši deo našeg posla jesu ove edukativne aktivnosti za najmlađe. Cilj nam je da deca nauče nešto što će im korisiti i u nastavi i u svakodnevnom životu. Radni dani su nam rezervisani za školu i posete muzejima, a za vikend deca idu u pozorište ili bioskop, tako da nemaju ni trenutak vremena za dosadu. Mališani koji su učestvovali u svim aktivnostima koje smo organizovali u protekle tri godine imaju bolji uspeh u školi i velike planove za svoj život - kazala je Ana Poznanović, pomoćnica Sekretara za socijalnu zaštitu.

Kao nagradu za redovno pohađanje nastave, deca iz novoformiranih naselja će u nedelju posetiti Malo pozorište ,,Duško Radović", a već u utorak i Muzej automobila.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.