Dani Beograda od 16. do 19. aprila

Izvor: Glas javnosti, 14.Apr.2010, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Beograda od 16. do 19. aprila

BEOGRAD  - Najveća gradska svetkovina Dani Beograda obeležiće se i ove godine, osmi put, od 16. do 19. aprila, rečeno je u Skupštini grada na predstavljanju programa manifestacije.

Centralni događaj ovogodišnjih Dana Beograda biće otvaranje Avalskog tornja 19. aprila, a istog dana u Skupštini grada biće dodeljene i tradicionalne nagrade za stvaralaštvo u više oblasti.

Prema rečima sekretarke za kulturu u Skupštini grada Ivane Avžner, budžet za manifestaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << drastično je manji nego prošle godine i iznosi sedam miliona dinara.

Predstavnik Turističke organizacije Beograd, direktor Belef centra Srđan Prelević, koji je i izvršni producent manifestacije, kazao je da će i gradske opštine učestvovati u organizaciji manifestacije i programu.

Zamenik gradskog sekretara za kulturu Aleksandar Peković rekao je novinarima da će ove godine "Beogradski maraton imati posebnu medijsku pažnju".

Osim brojnih kulturnih, obrazovnih i sportskih programa, tokom Dana Beograda biće organizovano i besplatno razgledanje grada za turiste i Beograđane.

Dani Beograda održavaju se u čast prvog pominjanja slovenskog imena grada u pisanom dokumentu iz 878. godine i primopredaje ključeva grada Beograda i drugih srpskih gradova knezu Mihajlu Obrenoviću 1867. godine.

Manifestacija "Dani Beograda" brojnim kulturnim dešavanjima biće obeležena i u naselju Surčin, saopšteno je danas iz te opštine.

Kruševačko pozorište i Teatar otvorene komunikacije izvešće, u petak, 16. aprila, u 19 časova, predstavu "Mocart" na sceni "Bojčin" u istoimenoj šumi.

Koncert narodnih igara i izvornih pesama KUD-a "Diogen" iz Surčina biće održan narednog dana, na istom mestu, takođe u 19 sati.

Diksilend orkestar nastupiće 18. aprila u 17 časova, uz kostime i muziku epohe tridesetih godina Nju Orleansa.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Budžet prepolovljen, program dopunjen

Izvor: Blic, 14.Apr.2010

Tradicionalna manifetascija “Dani Beograda,”po osmu godinu za redom, održaće od 16. do 19. aprila. Tokom ova četiri dana na području celog grada organizovaće se više od 100 kulturno umetničkih dešavanja, a centralni događaj biće otvaranje Avalskog tornja. Ipak, utisak je da ove godine proslava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.