Izvor: Blic, 16.Dec.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet grada za 2018. biće 102,7 milijardi dinara, ČETVRTINA ZA GRADSKI PREVOZ

Budžet grada Beograda za 2018. godinu iznosiće 102,7 milijardi dinara, a čak četvrtina ili skoro 25 milijardi biće iskorišćena za unapređenje javnog gradskog prevoza, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavljujući poslednju sednicu gradskog parlamenta koja će se održati u četvrtak 21. decembra.

- Budžet će biti veći za oko 0,87 odsto u odnosu na 2017. godinu, dok je predivđeni deficit u zakonskim okvirima - rekao je Nikovijedić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
On je objasnio da u 2018. sledi nabavka novih autobusa i tramvaja, i to 100 solo, 40 zglobnih i 50 elektro autobusa.

Gotovo 19 milijardi dinara predviđeno je, kako je rekao, za oblast dečje i socijalne zaštite.

– Nastavljamo sa subvencijama za svu decu, bez obzira da li idu u državni ili privatni vrtić, tako da niko neće biti oštećen. Nastavljamo sa politikom koju smo počeli pre dve godine, jer imamo dovoljno sredstava – rekao je Nikodijević.

On je naveo i da će 4,5 milijadi dinara biti uloženo u održavanje i izgradnju nove putne infrastrukture, a da će pored 10 milijardi dinara redovnog godišnjeg izdvajanja za opštine, još 1,5 milijardi kapitalnih sredstava dodatno ići lokalnim samoupravama.

- Taj novac uglavnom je predviđen za projekte opština koje se odnose na izgradnju infrastrukture, odnosno lokanih puteva - pojasnio je Nikodijević.

Na dnevnom redu sednice biće i Predlog odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno opštinama i izmene odlule o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada u 2018. i 2019. godini.

Odbornici će razmatrati i izmene odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, kao i izmene odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.