Bolja zdravstvena zaštita za svakog pacijenta

Izvor: Studio B, 17.Mar.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolja zdravstvena zaštita za svakog pacijenta

Gradonačelnik Siniša Mali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su KBC "Zvezdara" u čijem je jednom delu u toku renoviranje, gde su poručili da je to deo obećanja o obnovama zdravstvenih ustanova u ciju obezbeđivanja bolje zdravstvene zaštite.

U rekonstrukciju ove ustanove Ministarstvo zdravlja uložilo je 11 miliona dinara, a još 28 miliona dinara obezbeđeno je iz donacija i sopstvenih sredstava KBC "Zvezdara".Gradonačelnik je istakao da je rekonstrukcija KBC „Zvezdara" >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << primer odnosa koji republička i gradska vlast imaju prema građanima i prava stvar koja će se nastaviti i ubuduće.

- Osim „KBC Zvezdara", radi se i na objektima primarne zdravstvene zaštite, tačnije domovima zdravlja na teritoriji celog Beograda. Trudimo se da ulepšamo prostor u kom borave pacijenti, da poboljšamo kvalitet zdravstvene usluge i da primarnu zdravstvenu zaštitu učinimo što dostupnijom svakom građaninu Beograda. Prošle godine započeli smo izgradnju ambulante u Jajincima i u Malom Mokrom Lugu, očekuje nas otvaranje ambulante u naselju Stepa Stepanović, a krećemo i sa izgradnjom novog doma zdravlja na Labudovom brdu, na koji građani tog dela grada čekaju decenijama. To su važni projekti i investicije, ali osim izgradnje novih zdravstvenih objekata, želimo postojeće da obnovimo - rekao je gradonačelnik i zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na inicijativi da se uloži novac u sređivanje domova zdravlja i kliničkih centara na teritoriji grada Beograda.

Ministar Zlatibor Lončar je istakao da se rekonstrukcija KBC „Zvezdara" nastavlja i da će, kada se za dve nedelje radovi završe, biti proširenog kapaciteta.

- Do sada je u rekonstrukciju Ministarstvo zdravlja uložilo oko 11 miliona dinara, a 28 miliona dinara obezbeđeno je iz donacija i samih sredstava Kliničko-bolničkog centra „Zvezdara". Obećali smo da će naše bolnice i zdravstvene ustanove da imaju ljudske uslove i da mirišu na čisto. Sada se sređuju podovi, mora da se zameni kompletna instalacija, keramika i sanitarije - rekao je ministar Lončar.

Direktor KBC „Zvezdara" zahvalio je ministru zdravlja i gradonačelniku što su obezbedili određena sredstva da se započne sa renoviranjem.

 

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.