Besplatni programi za osnovce tokom zimskog raspusta

Izvor: Studio B, 10.Jan.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni programi za osnovce tokom zimskog raspusta

Ako znamo da tokom raspusta više od 60% dece ostaje u Beogradu, pitanje je kako provode svoje slobodno vreme, dok su roditelji na poslu.

Zato Grad Beograd sa Sekreatijatom za sport i omladinu finasira brojne bepslatne programe tokom zimskog raspusta. Od kreativnih umetničkih radionica do besplatnih termina na bazenima i brojnih sportskih sadržaja.

E, ovako izgleda kad se školske učionice presele na bazen. Samo što ih ovde niko ne tera, već dolaze sami, jer je bazen SC >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Vračar besplatan za sve srećne korisnike zimskog raspusta - tj. školarce.

Svakog radnog dana u 13 i 14 časova školarci mogu besplatno da usavršavaju svoje plivačke tehnike sa instruktorom, od 15h srednjoškolci neplivači imaju besplatnu školu plivanja, dok je obuka mlađih neplivača svakog dana, sem vikenda, od 7 do 13 sati. Ali nije samo bazen sc Vračar besplatan tokom raspusta.

- Mirjana Krstić, SC Vračar - Imamo i aktivnosti u sali, košarka, odbojka, rukomet kao kamp, deca od 9h ujutru do 13h svakih sat vremena se menja aktivnost.

Menjaju se besplatne aktivnosti tokom raspusta u 9 beogradskih sportskih centara. Školarci kojima je umetnost milija imaju priliku da otkriju tajne konzervacije od sručnjaka u institutu za konzervaciju.

anketa: 10'- 13.45-taman na raspustu da saznam nešto novo da naučim, da proširim vidike, taman mi znači i za buduću profesiju sutra- 55

- Ana Kocjan, Institut za konzervaciju - Oni dobijaju fragmente posuda koje spajaju, restauriraju delove koji nedostaju i radimo retuš, bojimo deo koji je restauriran. Drugi program "Moj Beograd srce ima" odnosi se na rad u glini, izradu reljefa u glini.

Po uzoru na spomenike kulture u Beogradu. Interesovanje školaraca za ovakve programe pokazuje kako se stvara i neguje svest o vlastitoj kulturnoj baštini, jer oni su zapravo buduća kritična masa, koja će, nadamo se, i kreirati kulturnu politiku ove zemlje. Po završetku radionica, imaće priliku na grupnoj izložbi da nam pokažu šta su naučili, a tokom raspusta u OŠ Drinka Pavlović traju škole slikanja, u Domu omladine „Raspust za Dž", u „Šumicama" mala škola fotografije i „Škola devojka od stila".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

SRC Tašmajdan: Besplatni sportski programi za đake

Izvor: DANuBeogradu.rs, 11.Jan.2014, 08:38

Bogata ponuda za sve učenike prestonice, u okviru besplatnih programa za vreme zimskog raspusta, pripemljena je i u SRC Tašmajdan. Đaci su u prilici da do kraja zimskog raspusta posete nekoliko veoma atraktivnih besplatnih programa, poput uvek aktuelnog „Naučite da .. Pročitaj članakThe post...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.