Beograđani poslušali savete Nade Macure: Manji broj intervencija lekara Hitne pomoći

Izvor: Blic, 18.Jul.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani poslušali savete Nade Macure: Manji broj intervencija lekara Hitne pomoći

Beograđani su, sudeći po intervencijama Hitne pomoći, dobro podneli tropski dan, iako je u gradu izmereno čak 39 stepeni.

- Do 19 sati imali smo 97 intervencija, a od toga je 34 bilo na javnom mestu. Od tih 34 intevencija bilo je kolapsa, ali to je bilo uobičajeno, manje od onoga što smo očekivali u odnosu na vremenske prilike. Više su bili zauzeti lekari koje su sugrađani pozivali na broj 194 i koji su delili savete - kazala je Nada Macura.

Ona veruje da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stalni apeli sugrađanima doprineli da broj intervencija bude manji. Izgleda da su Beograđani poslušali savete i ostali kod kuće, pa je u jednom trenutku danas, grad izgledao kao da u njemu niko ne stanuje.

- Upozoravali smo građane, oni su se držali toga i poštovali savete da ne izlaze napolje u najtoplijem delu dana, da odlaze na kupališta i da se zaštite od sunca, da unose tečnost - kazala je Macura i dodala da situaciju olakšavaju i cisterne na ulicama.

Hitna pomoć intervenisala je i u tri saobraćajne nesreće, u kojima je bilo lakše povređenih.

Macura poziva sugrađane da se pričuvaju i narednih dana, s obzirom na tropski talas koji je najavljen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.