Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 16:09 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Beograđani i danas uživali u kupovini na sajmu zimnice
Na Karavan pijaci na Zelenom vencu Beograđani i danas mogu da kupe domaći ajvar, paradajz, kiseli krastavac sa ljutom crvenom papirokom, salatu sa kupusom, kukuruzom i šargarepom, kao i mnoge druge salate od paprike i patlidžana.
I tokom drugog dana sajma zimnice na pijaci Zeleni venac, na pet štandova izlagača, bilo je dosta posetilaca.
Izlagači kažu da su tokom vikenda rasprodali skoro sve što su izložili, a da su Beograđani bili oduševljeni što je sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo prirodno.
- Zimnicu pravim sama, a ovo je prvi put da sam je napravila za prodaju. Sve je počelo tako što mi je prošle godine ostalo moje zimnice, pa sam je iznela na Cvetkovu pijacu, a ljudi su oduševljeno kupovali. Zato sam ove godne pravila i za sebe i druge. Uživam u tome, imam svoju baštu, sve je prirodno i domaće - kaže Emilija, izlagačica na sajmu i dodaje da je na ovaj način spojila lepo i korisno.
Cene se kreću od oko 600 dinara za teglu ajvara, oko 500 za teglu salate.
Na štandu "Sve iz mog špajza" kažu da su se za sajam zimnice prijavili u JKP "Gradske pijace" koje su izabrale devet izlagača.
- Ja imam žene koje mi pomažu, pa paravimo zajedno. Platili smo pijačarinu za dva dana i skoro smo sve prodali - kaže Ljiljana Janjić sa ovog štanda.
Oni koji žele da se sami okušaju u pravljenju zimnice od prodavača mogu da uzmu recept i saznaju kako se pravi domaća zimnica.