Beograđani i danas uživali u kupovini na sajmu zimnice

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani i danas uživali u kupovini na sajmu zimnice

Na Karavan pijaci na Zelenom vencu Beograđani i danas mogu da kupe domaći ajvar, paradajz, kiseli krastavac sa ljutom crvenom papirokom, salatu sa kupusom, kukuruzom i šargarepom, kao i mnoge druge salate od paprike i patlidžana.

I tokom drugog dana sajma zimnice na pijaci Zeleni venac, na pet štandova izlagača, bilo je dosta posetilaca.

Izlagači kažu da su tokom vikenda rasprodali skoro sve što su izložili, a da su Beograđani bili oduševljeni što je sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo prirodno.

- Zimnicu pravim sama, a ovo je prvi put da sam je napravila za prodaju. Sve je počelo tako što mi je prošle godine ostalo moje zimnice, pa sam je iznela na Cvetkovu pijacu, a ljudi su oduševljeno kupovali. Zato sam ove godne pravila i za sebe i druge. Uživam u tome, imam svoju baštu, sve je prirodno i domaće - kaže Emilija, izlagačica na sajmu i dodaje da je na ovaj način spojila lepo i korisno.

Cene se kreću od oko 600 dinara za teglu ajvara, oko 500 za teglu salate.

Na štandu "Sve iz mog špajza" kažu da su se za sajam zimnice prijavili u JKP "Gradske pijace" koje su izabrale devet izlagača.

- Ja imam žene koje mi pomažu, pa paravimo zajedno. Platili smo pijačarinu za dva dana i skoro smo sve prodali  - kaže Ljiljana Janjić sa ovog štanda.

Oni koji žele da se sami okušaju u pravljenju zimnice od prodavača mogu da uzmu recept i saznaju kako se pravi domaća zimnica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.