Beogradjani daju predloge o organizaciji pijaca

Izvor: S media, 15.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradjani daju predloge o organizaciji pijaca

Beogradjani od danas do 15. jula mogu da se izjasne kakav sadržaj, izgled, radno vreme, koncept, ali i koje vrste aktivnosti bi se mogle obavljati na pijacama-trgovima Kalenić, Bajloni i Palilula, saopštila je Javno preduzeće "Gradske pijace".

Na sajtu www.bgpijace.rs postavljena je anketa o tome, kao i rešenja pristigla na konkurs JP "Gradske pijace" organizovan u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda, koja gradjani mogu da ocene.

Po ugledu na pijace-trgove >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u zemljama zapadne Evrope, ispod pijačnih platoa biće izgradjene podzemne garaže, čime će se rasteretiti saobraćaj u okolini, a koncept pijaca-trgova će omogućiti i bolju higijenu, ukupnu organizaciju i kvalitet proizvoda koji se prodaju.

Istovremeno, tradicionalna uloga pijaca i specifičnost svake od njih, biće u potpunosti sačuvana, a prostor dodatno uredjen i osavremenjen.

Predvidjeno je da se, na kraju radnog vremena, uklanjaju tezge, a prostor otvara za sadržaje trga, kao što su kulturni programi, galerije, izložbe, kafići i restorani.

Na taj način, Beograd će dobiti ne samo nove kulturne sadržaje, već i poboljšati svoju turističku ponudu i sadržaj gradskog života, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.