Beograd pogodilo nevreme, praćeno gradom

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2016, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd pogodilo nevreme, praćeno gradom

Jako nevreme, praćeno gradom, pogodilo je danas popodne Beograd.

Jak pljusak koji je počeo oko 18.30 ubrzo je doneo grad, koji je u pojedinim delovima Beograda padao četiri puta za manje od jednog sata.

Na Banovom brdu grad je bio veličine šljive, a negde i krupniji - u Malom Mokrom Lugu grad je bio veličine teniske loptice.

Na nekim automobilima razbijena su stakla.

Saobraćaj je u većini krajeva Beograda otežan zbog velike količine vode >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na kolovozu, javljaju reporteri Bete i beogadski mediji.

Dispečeri GSP- a kažu da je zbog pljuska i poplavljenih ulica isključeno napajanje tramvaja strujom, a da se autobusi se teško kreću.

Stanje je posebno teško u Ulici 27. marta, Ulici Dimitrija Tucovića i na Autokomandi gde je voda na auto-putu bila duboka i više od metra, javljaju mediji.

Drveće je popadalo na Avalskom putu, u Kumodraškoj ulici i na putu za prigradsko selo Pinosavu.

Ranije danas je upozoreno da će tokom popodneva na području Beograda i okoline na snazi biti narandžasti meteoalarm, jer se očekuju obilne padavine sa grmljavinom i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru tokom 12 sati, praćene vetrom olujne jačine.

"Beokom servis" je apelovao na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike, kao i isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, predmete na ravnim krovovima i deponovan građevinski materijal, kako ne bi došlo do rasipanja.

Nevreme je i sinoć oko 23.00 časa pogodilo Beograd, zbog čega u pojedinim delovima grada nije bilo rasvete, a neki semafori nisu radili.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda ovakvo vreme zadržaće se i narednih nekoliko dana.

Nemojte bez šlema napolje! Zvezdara pod grudvama leda! #nevreme #led pic.twitter.com/JMJ6PklvkN

Kosutnjak, upravo. #vreme #beograd #nevreme #vremenskaprognoza #kisa pic.twitter.com/bLuJ3XJZx4

AMSS: U slučaju nevremena sa gradom zaustaviti vozilo

Auto moto savez Srbije (AMSS) upozorio je večeras vozače, da u slučaju jakog pljuska ili nevremena praćenog gradom, zaustave vozilo na prvom parkingu ili na bezbednom mestu pored puta.

Kako AMSS navodi u saopštenju, obilne padavine mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu, kao i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

Zbog učestalih odrona izazvanih kišom, neophodan je oprez na putevima kroz šume, klisure i stenske useke, ukazao je AMSS i skrenuo panju vozačima da smanje brzinu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd, Pančevo: Potop iz dva poteza FOTO, VIDEO

Izvor: Mondo, 20.Jun.2016

Beograd je danas u 18.30 pogodilo nevreme sa gradom veličine trešnje. Novi talas snažnog nevremena usledio je u 19.30. U Pančevu još gore - pijavica, stradali automobilli....Najpre je "udario" pljusak, a potom je usledio grad...Pogledajte kako je bilo u centru Beograda snimljeno iz redakcije MONDA..Izvor:...

Nastavak na Mondo...

U centru Beograda padao grad

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2016

Beograd je večeras oko 18.30 sati pogodilo nevreme, praćeno vetrom, obilnom kišom i gradom...Ranije danas je upozoreno da će tokom popodneva na području Beograda i okoline na snazi biti narandžasti meteoalarm, jer se očekuju obilne padavine sa grmljavinom i preko 30 litara kiše po kvadratnom...

Nastavak na Radio 021...

Nadstrešnice, knjige, kišobrani: Šta je sve poslužilo Beograđanima kao zaklon od olujne kiše?

Izvor: Blic, 21.Jun.2016, 00:25

Veliko nevreme, praćeno jakom kišom, vetrom i krupnim gradom ne jenjava već sat vremena, a građani koji su se našli van sigurnosti svog doma pokušali su da nađu zaklon. Kako je to izgledalo, pogledajte u galeriji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.