Vesti

0

Beograd pogodilo nevreme, praćeno gradom

Autor: SA

Izvor: Tanjug/Beta

Beograd pogodilo nevreme, praćeno gradom

Izvor: Foto: Beta/Dragan Gojić

Jak pljusak koji je počeo oko 18.30 ubrzo je doneo grad, koji je u pojedinim delovima Beograda padao četiri puta za manje od jednog sata.

Na Banovom brdu grad je bio veličine šljive, a negde i krupniji - u Malom Mokrom Lugu grad je bio veličine teniske loptice.

Na nekim automobilima razbijena su stakla.

Saobraćaj je u većini krajeva Beograda otežan zbog velike količine vode na kolovozu, javljaju reporteri Bete i beogadski mediji.

Dispečeri GSP- a kažu da je zbog pljuska i poplavljenih ulica isključeno napajanje tramvaja strujom, a da se autobusi se teško kreću.

Stanje je posebno teško u Ulici 27. marta, Ulici Dimitrija Tucovića i na Autokomandi gde je voda na auto-putu bila duboka i više od metra, javljaju mediji.

Drveće je popadalo na Avalskom putu, u Kumodraškoj ulici i na putu za prigradsko selo Pinosavu.

Ranije danas je upozoreno da će tokom popodneva na području Beograda i okoline na snazi biti narandžasti meteoalarm, jer se očekuju obilne padavine sa grmljavinom i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru tokom 12 sati, praćene vetrom olujne jačine.

"Beokom servis" je apelovao na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike, kao i isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, predmete na ravnim krovovima i deponovan građevinski materijal, kako ne bi došlo do rasipanja.

Nevreme je i sinoć oko 23.00 časa pogodilo Beograd, zbog čega u pojedinim delovima grada nije bilo rasvete, a neki semafori nisu radili.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda ovakvo vreme zadržaće se i narednih nekoliko dana.

 

 

Uprava za vanredne situacije: Nevreme izazvalo izlivanje vode i pad drveća

Jako nevreme praćeno pljuskom s gradom koje je pogodilo Beograd posle 18.30 uzrokovalo je izlivanje vode iz kanalizacija i pad drveća, rečeno je večeras u Upravi za vanredne situacije u Beogradu.

Načelnik Uprave Rade Milošević rekao je agenciji Beta da se najviše vode izlilo u opštinama Palilula, delovima Zemunske opštine i avalskim naseljima, gde je padalo i drveće što je omelo saobraćaj.

"Na delu Autokomande, jedno vozilo je ostalo zaglavljeno u vodi. Mi smo sa krova automobila skinuli dva sugrađanina, a jednog izvukli iz kola", rekao je Milošević.

Na četiri-pet mesta u Beogradu nevreme je oborilo drveće koje nikoga nije ugrozilo, i koje je "Gradsko zelenilo" brzo uklonilo.

"Poziv smo primili i od građanina koji žive kod Hipodroma, jer im je voda preplavila dvorište. Oni su nas zvali jer je pretilo da voda uđe u kuću, ali do toga na sreću nije došlo", rekao je Milošević.

Po njegovim rečima, prekida u snabdevanju električnom energijom nije bilo, a nije bilo ni požara izazvanih nepogodom.

U taksi udruženjima, agenciji Beta rekli su da je nekoliko lokacija u gradu poplavljeno, kao i da je na mostu "Gazela" došlo do sudara koji usporava saobraćaj. 

 

AMSS: U slučaju nevremena sa gradom zaustaviti vozilo

Auto moto savez Srbije (AMSS) upozorio je večeras vozače, da u slučaju jakog pljuska ili nevremena praćenog gradom, zaustave vozilo na prvom parkingu ili na bezbednom mestu pored puta.

Kako AMSS navodi u saopštenju, obilne padavine mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu, kao i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

Zbog učestalih odrona izazvanih kišom, neophodan je oprez na putevima kroz šume, klisure i stenske useke, ukazao je AMSS i skrenuo panju vozačima da smanje brzinu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR