Izvor: S media, 08.Mar.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd kupuje 200 poljskih autobusa: U vozilima video nadzor, daljinsko praćenje i rampe za invalide

Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd potpisalo je ugovor sa poljskom kompanijom Solaris o nabavci 200 niskopodnih zglobnih autobusa za potrebe javnog prevoza. Nabavka se finansira kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj, u iznosu od 65 miliona evra.

Prvih 10 autobusa trebalo bi da se nađe na ulicama Beograda već u junu, a ostalih 190 tokom novembra ove godine.

Autobusi pobednika na tenderu u GSP opremljeni su dizel-motorom koji ispunjava normu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << “euro 5”, ima ugrađenu elektronsku kontrolu sistema za kočenje i sistem za daljinsko praćenje vozila, a u autobusu ima 45 mesta za sedenje i 100 za stajanje.

Takođe, autobusi imaju mehaničke rampe za ulazak invalida, klimatizovani su i sa unutrašnjim video nadzorom.

Ugovor o nabavci su u Starom dvoru potpisali v.d. generalnog direktora GSP Nebojša Ćeran i član UO za prodaju i marketing Solarisa Maugrožata Olševska, u prisustvu gradonačalnika Beograda Dragana Đilasa.

Ugovor podrazumeva da isporuku autobusa sa pratećom opremom i obukom.

(Blic)

Foto: Guliver/Thinkstock (ilustracija)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.