Beograd: Do 19 časova glasalo 49,7 odsto birača

Izvor: Kurir, 06.Maj.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Do 19 časova glasalo 49,7 odsto birača

Najveći odziv zabeležen je u Sopotu, gde je izašlo 57,54 odsto upisanih i u Lazarevcu gde je izlaznost 57,42 odsto. Treća po izlaznosti je oština Surčin sa 55,5 odsto birača, dok je četvrta opština Mladenovac gde je izašlo 55,35 odsto birača

BEOGRAD –  Prema informacijama Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Beograd ponovo "podbacio", jer je do 19 časova glasala jedva polovina birača. Ipak prema rečima programskog direktora Marka Blagojevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pred zatvaranje biračkih mesta zabeležene su gužve, pa je moguće da se sittuacija popravi. On je podsetio da birački odbori imaju obavezu da svima onima koji se nalaze u redu omoguće da iskoriste svoje biračko pravo.

Do 18 časova U Beogradu je, na izbore za odbornike Skupštine grada, izašlo 46,4 odsto birača što je u odnosu na 2008. godinu u isto vreme uvećanje za 0,79 odsto izašlih, rečeno je na konferenciji Gradske izborne komisije.

Najveći odziv zabeležen je u Sopotu, gde je izašlo 57,54 odsto upisanih i u Lazarevcu gde je izlaznost 57,42 odsto.

Treća po izlaznosti je oština Surčin u kojoj je na četiri obrađena mesta izašlo 55,5 odsto birača, dok je četvrta opština Mladenovac gde je na osam mesta izašlo 55,35 odsto birača.

U opštini Barajevo je na dva obrađena biračka mesta izašlo 51,64 odsto birača, u opštini Obrenovac je na šest obrađenih mesta izašlo 48,49 odsto upisanih, a na Novom Beogradu je na devet obrađenih biračkih mesta izašlo 45,99 odsto birača.

Na Savskom vencu je na osam obrađenih biračkih mesta izašlo 45,1 odsto upisanih birača, u Rakovici je na četiri obuhvaćena biračka mesta izašlo 44,82, a na Paliluli je na šest obrađenih mesta izašlo 44,48 odsto upisanih.

Na šest obrađenih biračkih mesta na Zvezdari izašlo je 44,42 odsto birača, a na opštini Stari grad na osam biračkih mesta 44,34 odsto građana.

U opštini Zemun na šest obuhvaćenih biračkih mesta izašlo je 44,29 odsto, na Čukarici na osam mesta 43,83 odsto, dok je na Voždovcu na sedam obrađenih birališta izašlo 42,02 odsto birača.

Najmanja izlaznost zabeležena je u opštini Grocka gde je na četiri obrađena biračka mesta izašlo 39,99 odsto birača.

Predsednik GIK-a Ivan Šebek rekao je da, ako se nastavi sa ovakvom izlaznošću birača, biće blago uvećanje procenta izašlih u odnosu na prethodne izbore.

Prema podacima GIK-a, u 14 časova izlaznost je bila 31,5 odsto što je za 2,63 odsto više u odnosu na izbore 2008. godine.

Inače po otvaranju izbornih mesta na glasačkim mestima među prvima pojavili su se i kandidati za  gradonačelnika Beograda.

Kao prvi pojavio se kandidat za gradonačelnika Beograda ispred Srpske napredne stranke (SNS) i zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić koji je glasao oko 7.45 sati na biračkom mestu 27 u novobeogradskom Bulevaru Mihaila Pupina 117 u zgradi "Cepter Internešnal".

Na biralištu se pojavio sa kćerkom.

Kandidat Demokratske stranke Srbije (DŠ) za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović glasao je jutros oko 9 časova na biračkom mestu 16 u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Popović je na biračko mesto došao sam

Kandidat SRS za gradonačelnika Beograda je na biračko mest u Elektrotehničkoj školi "Stari grad" na Dorćolu došao sam i glasao oko 10 časova.

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas glasao je u podne na biračkom mestu 28 u Osnovnoj školi "Jovan Miodragović", u opštini Vračar.

Đilas je na biračko mesto došao u društvu supruge Ive.

Aleksandar Antić glasao na Zvezdari

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić glasao je jutros na Zvezdari u naselju Mirijevo.

Antić je svoju građansku dužnost ispunio na izbornom mestu broj 61, u prostorijama dečije ustanove "Sunce".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.