Izvor: Glas javnosti, Beta, 23.Nov.2010, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija fotografa Portret za pomoć

BEOGRAD - Grupa srpskih fotografa pridružiće se 4. decembra svetskoj akciji "Help Portrait" (Portret za pomoć) čiji je cilj fotografisanje i poklanjanje foto-portreta ljudima koji nisu u mogućnosti da ih sebi priušte.

Fotografi širom sveta uzeće svoje foto-aparate i opremu, pronaći ljude koji to ne mogu sebi da priušte, i napraviti im portrete koje će im pokloniti, rekao je fotograf Vladimir Kržalić. Prema njegovim rečima, srpski fotografi, kako profesionalci, tako i amateri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ove godine će besplatno fotografisati štićenike domova za decu bez roditeljskog staranja u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i drugim gradovima Srbije.

"Primarna misija ovogodišnje akcije je, pored pružanja prilike da što više dece bez roditeljskog staranja dobije svoj portret, druženje s mališanima koji će taj jedan dan biti zvezde u centru pažnje", rekao je Kržalić.

Pošto je akcija dobrotvorna i zasniva se na samostalnom angažovanju fotografa, asistenata i opreme, Križalić je pozvao ljude dobre volje da pomognu u njenoj realizaciji, tako što će omogućiti besplatno izrađivanje fotografija, frizerske, šminkerske i druge slične usluge. Akciju je pokrenula neprofitna dobrotvorna organizacija fotografa "Help Portrait" (Portret za pomoć), koju je osnovao fotograf Džeremi Kovart (Jeremy Conjart).

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.