AKCIJA PORTRET ZA POMOĆ 4. DECEMBRA

Izvor: Kurir, 22.Nov.2010, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA "PORTRET ZA POMOĆ" 4. DECEMBRA

BEOGRAD - Grupa srpskih fotografa pridružiće se 4. decembra svetskoj akciji "Help Portrait" (Portret za pomoć) čiji je cilj fotografisanje i poklanjanje foto-portreta ljudima koji nisu u mogućnosti da ih sebi priušte.

Fotografi širom sveta uzeće svoje foto-aparate i opremu, pronaći ljude koji to ne mogu sebi da priušte, i napraviti im portrete koje će im pokloniti, rekao je fotograf Vladimir Kržalić. Prema njegovim rečima, srpski fotografi, kako profesionalci, tako i amateri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ove godine će besplatno fotografisati štićenike domova za decu bez roditeljskog staranja u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i drugim gradovima Srbije.

"Primarna misija ovogodišnje akcije je, pored pružanja prilike da što više dece bez roditeljskog staranja dobije svoj portret, druženje s mališanima koji će taj jedan dan biti zvezde u centru pažnje", rekao je Kržalić.

Pošto je akcija dobrotvorna i zasniva se na samostalnom angažovanju fotografa, asistenata i opreme, Križalić je pozvao ljude dobre volje da pomognu u njenoj realizaciji, tako što će omogućiti besplatno izrađivanje fotografija, frizerske, šminkerske i druge slične usluge. Akciju je pokrenula neprofitna dobrotvorna organizacija fotografa "Help Portrait" (Portret za pomoć), koju je osnovao fotograf Džeremi Kovart (Jeremy Cowart).

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Akcija fotografa Portret za pomoć

Izvor: Glas javnosti, 23.Nov.2010, 08:45

BEOGRAD - Grupa srpskih fotografa pridružiće se 4. decembra svetskoj akciji "Help Portrait" (Portret za pomoć) čiji je cilj fotografisanje i poklanjanje foto-portreta ljudima koji nisu u mogućnosti da ih sebi priušte...Fotografi širom sveta uzeće svoje foto-aparate i opremu, pronaći ljude koji...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.