SPC spušta cenu krštenja kako bi podstakla rast nataliteta

Izvor: Njuz.net, 29.Sep.2013, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC spušta cenu krštenja kako bi podstakla rast nataliteta

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeZa sva krštenja do 1. novembra molitva za zdravlje dobija se gratis

BEOGRAD, 29. septembar 2013, (Njuz) – Cena krštenja po pravoslavnim običajima biće spuštena za čak pedeset posto kako bi se podstakao natalitet u Srbiji, javljaju domaći mediji.
U SPC kažu da je borba protiv bele kuge, koja je posredno dovela i do smanjenja broja vernika, jedan od prioriteta crkve.
- Istraživanja koje smo sproveli govore da je cena krštenja jedna od glavnih prepreka sa kojima se mladi parovi suočavaju prilikom odluke da li da imaju potomstvo ili ne. Odlukom da cenu spustimo za 50 odsto želimo da uklonimo tu prepreku –  kaže za Njuz vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkve Patrijarh srpski Irinej.
Patrijarh je dodao kako „u našem tragičnom vremenu ništa nije tako ugroženo kao brak i porodica“ i izrazio nadu da će stavljanje krštenja na akciju pomoći da se taj negativan trend zaustavi.
On je zaključio da je krajnje vreme da Crkva i država urade nešto u cilju podsticaja nataliteta, kao i duhovne i moralne obnove srpskog naroda, i da je pojeftinjenje usluge krštenja najlogičniji korak u tom pravcu.
Kako Njuz nezvanično saznaje, ovo je samo prva inicijativa kojom će SPC pokušati da utiče na podsticanje nataliteta. U planu je i uvođenje „happy houra“ gde će krštenje biti samo 10 odsto od svoje prvobitne cene, kao i akcija gde će svako treće krštenje biti potpuno besplatno. Takođe, sva krštenja do 1. novembra uključivaće i gratis molitvu za zdravlje.
Viktor Marković
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.