Palma o merama za podsticanje sklapanja brakova

Izvor: Studio B, 25.Maj.2011, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma o merama za podsticanje sklapanja brakova

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković pozvao je neudate žene iz pet gradova Pomoravskog okruga da o trošku grada otputuju na more sa neoženjenim Jagodincima kako bi iz toga eventualno proizišao brak.

ZEM-JAGODINA-BRAK

Marković je naveo da će do kraja septembra na more o trošku Grada otputovati 700 neoženjenih muškaraca starijih od 38 godina iz jagodinskih sela i 70 neudatih žena, koliko ih živi u tim selima.

"Zbog toga pozivam još 600 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << žena iz pet gradova Pomoravskog okruga, jer se na taj način borimo protiv bele kuge. Svi oni koji sklope brak a stariji su od 38 godina moći će da računaju na 3.000 evra po Odluci o finansijskoj pomoći bračnim parovima starijim od 38 godina koja je stupila na snagu 1. januara ove godine", kazao je Marković.

Po toj odluci bračni par je dužan da u braku provede pet godina, da ima bar jedno dete ukoliko nemaju zdravstvenih problema, a u suprotnom supružnici su dužni da vrate novac sa kamatom.

Do sada je u Jagodini sklopljeno šest brakova gde je jedan od supružnika imao više od 38 godina. Gradonačelnik Jagodine je, na prijemu za penzionere koji su takođe o trošku grada boravili u Grčkoj pre mesec dana, rekao da se lokalna samouprava nizom mera bori protiv bele kuge.

"Tako nezaposlene trudnice i porodilje mesečno primaju po 12.000 dinara godinu dana, cena smeštaja u vrtićima nije povećana od 2004. godine i iznosi u proseku 1.600 dinara. U drugim gradovima vrtić se plaća i preko 12.000 dinara", kazao je Marković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.