Grad isplatio porodilje, studente i socijalno ugrožene

Izvor: JužneVesti.com, 23.Avg.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad isplatio porodilje, studente i socijalno ugrožene

Svim porodiljama isplaćena je pomoć od 20.000 dinara koju daje Grad, korisnicima socijalne pomoći su isplaćene naknade, a studentima stipendije, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Za ovo je iz gradske kase otišlo 15 miliona dinara.

Majke koje su se po prvi put porodile čekale su i do 5 meseci na jednokratnu pomoć, a sada im Grad, prema rečima gradonačelnika, ne duguje ništa.

Sva dugovanja porodiljama od 1. januara zaključno sa poslednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mesecom su isplaćena. Smatramo da je to doprinos politici borbe protiv bele kuge i za stabilniju i zdraviju porodicu – kaže Bulatović.

On dodaje da je Grad isplatio i sve stipendije najboljim studentima, kao i jednokratne pomoći koje je dugovao najugroženijima. Oni koji su na evidenciji Centra za socijalni rad “Sveti Sava”, a bili su radno angažovani do skoro su čekali na isplatu za april.

Bulatović je kazao da će težiti da ubuduće ove isplate budu redovne.

Namera je da redovno isplaćujemo obaveze, ali vrlo često Grad bude u blokadi pa dođemo u situaciju da bude kašnjenja. Zatim slede utuženja od korisnika i troškovi budu višestruki, jer plaćamo advokate, sudske troškove, kamate i ostalo – ističe.

Podsećamo da je gradonačelnik juče kazao da je oko 200 radnika JKP “Gorica” dobilo poslednjih osam zaostalih plata za koje je Grad dao 197 miliona dinara, zajedno sa troškovima utuženja. On je dodao da je situacija u gradskom budžetu teška, ali će ubuduće Grad određivati prioritetne kategorije za isplatu kako najugroženiji ne bi čekali na novac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niške porodilje dobile zaostale isplate od Grada

Izvor: NiskeVesti.rs, 23.Avg.2016

Sva zaostala dugovanja porodiljama u Nišu, od 1. januara zaključno sa poslednjim mesecom su isplaćena. Isplaćene su i sve jednokratne pomoći, kao i stipendije talentovanim učenicima i studentima, tako da Grad Niš više nikom ništa ne duguje, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. Iz...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.