Zaštita prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2022, 13:32

Zaštita prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti

Protokol o Multidisciplinarnoj saradnji i koordinaciji, sa ciljem zaštite prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti, potpisan je u Palati Srbije između predstavnika Vladine kancelarije za borbu protiv droge i novoformiranog lokalnog tima iz Bačke Palanke.

"Protokol ima za cilj uspostavljanje saradnje i koordinacije relevantnih aktera, u zaštiti prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti ili u riziku od nastajanje iste i primeni alternativnih mera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i programa, za pomoć i podršku oporavku od zavisnosti, poštujući njihov najbolji interes i rukovodeći se načelima zakonitosti i transparentnosti rada", rekao je za RTV Srđan Belik iz Udruženja za borbu protiv zavisnosti "HOPE" Bačka Palanka.

"Unapređenje i povezivanje svih aktera unutar lokalne zajednice, kroz multisektorsku saradnju, razmena informacija o stanju na terenu i na nivou relevantnih politika o drogama, organizovanje događaja poput, seminara, okruglih stolova, edukacija od strane stručnjaka, kao i promocija svih aktivnosti, samo su deo onoga što ćemo realizovati u našoj opštini’" dodao je Belik.

"Multidisciplinarni tim u Bačkoj Palanci, pored našeg Udruženja za borbu protiv zavisnosti, čine i predstavnici Kancelarije za mlade, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Policijske stanice, Osnovnog javnog tužilaštva, Osnovnog suda, kao i predstavnici lokalne samouprave", naglasio je on.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.