Uhapšena radnica PIO fonda

Izvor: Mondo, 26.Feb.2019, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena radnica PIO fonda

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su V. M, službenicu u PIO fondu - Filijala Bačka Palanka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila produženo krivično delo pronevere.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, sumnja se da je V. M. od 2005. do 2018. pomoću šifri za pristup sistemu PIO fonda vršila isplatu penzija preminulim osobama i licima kojima je penzija prestala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po drugom osnovu.

AKCIJA U NIŠU: Lekari "pali" zbog mita!

Osumnjičena je uplaćivala sredstva na račune koje je otvarala na ime rođaka i prijatelja, a zatim je taj novac podizala platnim karticama na bankomatima, čime je prisvojila novac u iznosu od 23.144.945 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu, biće privedena Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radnica PIO fonda u Bačkoj Palanci za 13 godina proneverila 23 miliona, penzije isplaćivala pokojnicima

Izvor: Radio 021, 26.Feb.2019

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila V.M. službenicu u PIO fondu u filijali u Bačkoj Palanci zbog pronevere...Sumnja se da je ona od 2005. do 2018. godine, pomoću šifri za pristup sistemu PIO fonda vršila isplatu penzija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.