Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2020, 11:57

Superliga: Prvi pravi derbi Bačke

Vojvodina dočekuje "maksimalnu" Mladost, Rad na Banjici traži prve bodove u sezoni, zahuktali Proleter ide na noge Metalcu

Vojvodina je ipak na granici sa Sremom, a i istorija joj za najveće rivale ipak nameće beogradske večite rivale. Pa zato možemo da kažemo da će četvrto kolo Superlige doneti i prvi pravi derbi Bačke, jer će OFK Bačka u Bačkoj Palanci ugostiti TSC iz Bačke Topole. U istina >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prilično neravnopravnom duelu.

TSC je naime u prva tri kola ispustio samo dva boda, dok je OFK osvojio samo jedan. TSC je u prva tri kola dao i 10 golova, OFK samo dva. TSC će opet da se bori za Evropu, OFK izvesno za opstanak. I sve to nagoveštava sigurnu pobedu gosta u Bačkoj Palanci za početak novog superligaškog rivalstva.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Vojvodina će pak imati mnogo teži zadatak, iako će igrati na domaćem terenu. Međutim, Mladost je već godinama stabilna u gornjem domu Superlige, a ovu sezonu je otvorila sa tri uzastopne pobede, pa je uz Crvenu zvezdu i Spartak jedina sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku takmičenja. Umela je pride i te kako da namuči Vošu, uglavnom u Lučanima doduše. Treba ipak imati na umu da je imala i mnogo lakši raspored od Novosađana u prva tri kola: Javor, Radnik i Inđiju. Voša je bodove gubila u sudarima sa TSC-om i Čukaričkim, probila je barijeru protiv Voždovca, te se čini da će Novosađani pokvariti maksimalan učinak Lučanaca.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nešto neizvesniji duel očekuje nas na utakmici Rada i Voždovca. Ekipa sa Banjice je poražena u uvodna tri meča. te još uvek čeka na prve bodove u sezoni. Zmajevi su s druge strane uspeli da savladaju jedino Inđiju minimalnim rezultatom. Pritom, uspeli su da postignu po gol na svakoj utakmici, ali su do sada primili duplo više. Tradicija u ulogu favorita stavlja Voždovčane koji su slavili na devet od prethodnih 11 međusobnih susreta, uz podelu bodova na preostala dva meča.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Poslednji duel dana, ujedno i četvrtog kola, odigraće Metalac i Proleter. Novi prvoligaš je na startu šampionata imao dosta teži raspored od večerašnjeg protivnika, poražen je od Radničkog i Spartaka, a jedinu pobedu upisao je u Gornjem Milanovcu protiv Inđije. Novosađani su nakon 270 minuta fudbala na visokom 8. mestu sa sedam bodova iz utakmice, za šta donekle mogu da zahvale i nešto lakšem rasporedu. Protiv Rada i Zlatibora su bili sigurni, da bi tek u trećem kolu po prvi put vadili loptu iz mreže u remiju sa Bačkom.

Biće ovo prvi duel dva tima u Superligi. Prethodnih osam odigrali su u rangu ispod, uz još jedan u kupu Srbije, a učinak je identičan. Po četiri pobede i remi, uz tri ili više golova na poslednji pet, a ukupno šest utakmica.

SUPERLIGA SRBIJE - 4. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Spartak ŽK 3:2 (1:1)

/Ben 32, 67, Tomane 70 - Tufegdžić 34, Nikolić 73/

Subota

Inđija - Napredak 1:0 (1:0)

/M. Ilić 25pen/

Novi Pazar - Javor 2:3 (2:2)

/Delimeđac 6, Dragutinović 40 - Mladenović 15, Plavšić 29, Rušević 90+2/

Radnički Niš - Mačva 1:0 (1:0)

/Kojić 37/

Radnik - Partizan 0:2 (0:0)

/Asano 62, Sadik 90/

Zlatibor - Čukarički 1:5 (1:2)

/Vukić 8 - Ostojić 4, Ndiaje 7, Eze 46, Docić 54pen, Kovač 90+1/

Nedelja

18.00 (6,25) OFK Bačka (4,40) TSC Bačka Topola (1,50)

20.00: (2,60) Metalac GM (3,20) Proleter NS (2,80)

20.00: (4,30) Rad (3,60) Voždovac (1,85)

20.00: (1,50) Vojvodina (4,30) Mladost Lučani (6,50)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.