Stigli naslednici Milice Starović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2020, 16:21

Stigli naslednici Milice Starović

Da je novosadski Kajak kanu klub "Liman" rasadnik talenta u ovom sportu potvrdili su i rezultati sa Prvenstva države i Prvenstvo Vojvodine koje je održano u Bačkoj Palanci i čiji je domaćin bio Veslački klub "Tarket" iz Bačke Palanke. Na trodnevnim takmičenjima u svim kategorijama učestovalo je 27 klubova.

Najveću radost Novosađanima doneo je Mihajlo Petović. On je u kadetskoj konkurenciji osvojio Srebrno odličje na 1000 metara u jednosedu i postao vicešambion >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << države. Na prvenstvu Vojvodine osvojio je zlato.

Marko Cvijanović je na Prvenstvu Vojvodine osvojio šesto mesto, a na prvenstvu države je bio sedmi. Hristina Petrović je u vrlo tesnoj trci u kojoj su stotinke odlučilo osvojila četvrto mesto na 500 metara, na Prvenstvu Vojvodine i na Prvenstvu Srbije. Hristina je u trci na 1000 metara za pionirke bila peta u Vojvodini i državi, a u konkurenciji kadetkinja na 200 metara zauzela je deveto mesto.

Da se sa najmlađima izuzetno dobro radi i da stasaju naslednici naše olimpijke Milice Starović govore i rezultati dva rođena brata Marka i Luke Cvijanovića koji su u konkurenciji takmičara od 9 do 12 godina osvojili zlatnu i srebrnu medalju.

"Nisam očekivao ovakav rezultat, ali to je sport i presrećan sam zbog toga. Isplatio se trud, jer smo vredno radili celo leto. Želja mi je da jednog dana nastupim na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima. Imamo sjajne trenere, imamo od koga da učimo, vredni smo i siguran sam da naše vreme tek dolazi" - sa velikim optimizmom govori kadetski vicešampion Srbije, učenik Gimnazije "Laza Kostić" u Novom Sadu, Mihajlo Petrović.

Za novu talentovanu generaciju u Kajak kanu klubu "Liman" čije vitrine krase evropska i svetska odličja "kriv je" nesalomivi entuzijasta i vrhunski stručnjak u ovom olimpijskom sportu Miroslav Tomić.

"Zadovoljan sam sa onim što su naši takmičari postigli u ovoj po mnogo čemu specifičnoj sezoni. Bili smo blizu još jednog kadetskog odličja jer je Hristini Petrović u foto finišu izmakla bronza. Prosto znamo kako treba praviti dobre rezultate i to pokazujemo na našim najvećim takmičenjima. Od ove dece očekujem još bolje rezultate i već sledeće godine u njihovom uzrastu priželjkujem i prva međunarodna odličja. Do tada preostaje nam nam da vredno radimo i rezultati sigiurno neće izostati" , kaže trener Kajak kanu kluna "Liman" Miroslav Tomić.

Priroda je ovom uspešnom klubu na novosadskom Šodrošu podarila optimalne uslove za treninge i bavljenje ovim prelepim olimpijskim sportom. Ipak brojna odličja sa evropskih i svetskih takmičenja zaslužuju možda reprezentativnije klupske prostorije jer izuzetno talentovane generacije ovog sada već brojnog sportskog kolektiva u zimskom periodu vežbaju na trenažerima pored sada već legendarne kaljave peći, bez svlačionica, tuševa i mokrog čvora. No vreme je njihov najbolji saveznik, kako im je donelo medalje možda će u dogledno vreme tako stići i zaslužene, po njihovoj meri, i klupske prostorijie.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.