Spaseno 10 osoba, vanredno u šest opština: Nevreme napravilo haos, oglasio se MUP

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 13:20

Spaseno 10 osoba, vanredno u šest opština: Nevreme napravilo haos, oglasio se MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, tokom olujnog nevremena protekle noći imali su ukupno 96 intervencija.

U intervencijama je spaseno 10 osoba u Novom Sadu i dve u Bačkoj Palanci, dok su dve osobe zadobile povrede, a jedan muškarac u Bačkoj Palanci je smrtno stradao

Trenutno je na snazi šest vanrednih situacija: na celoj teritoriji grada Novog Sada i Sremske Mitrovice, kao i opština Šid, Ruma, Irig i Sečanj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tokom protekle noći bilo je angažovano ukupno 236 vatrogasaca-spasilaca sa 109 vozila, a od ukupnog broja intervencija 72 su bile uklanjanje stabala, tri gašenja požara izazvanih udarom groma i devet ostalih intervencija.

Od početka olujnog nevremena, od 19. jula, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica imali su ukupno 343 intervencije od kojih su 254 intervencije uklanjanja oborenih stabala, 24 intervencije gašenja požara izazvanih udarom groma i 32 ostale intervencije (uklanjanje limenih krovova i ostalo).

Takođe, od početka nevremena spasena je ukupno 31 osoba, povređeno je sedam, a jedna osoba je smrtno stradala.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i danas pružaju svu potrebnu pomoć našim građanima u otklanjanju posledica nevremena i ostaće na terenu jer su tokom današnjeg dana najavljene nove padavine.

Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a su u stalnom kontaktu sa predstavnicima Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava pogođenih područja i preduzimaju sve potrebne mere kako bi se život građana što pre normalizovao

Orkanska oluja, koja je sinoć ponovo pogodila Novi Sad, polomila je i iščupala veliki broj stabala drveća u drvoredima i gradskim parkovima, a zbog sanacije posledica štete svi gradski parkovi biće zatvoreni za posetioce dok se ne ukloni oboreno i polomljeno drveće, saopštilo je danas novosadsko Gradsko zelenilo.

Iz ovog javnog preduzeća su saopštili da je neophodno da se ukloni i veliki broj grana koje je vetar polomio i koje vise sa drveća i mogu predstavljati opasnost po prolaznike. Svi parkovi biće ograđeni trakama za opasnost, a na građane se apeluje da ne ulaze u parkove dok se ne saniraju sve posledice oluje.

Direktor Gradskog zelenila Miloš Egić izjavio je da su ekipe ovog preduzeća neprekidno na terenu i da rade punim kapacitetom.

"Angažovano je više od 100 ljudi koji rade ne velikom broju lokacija, s tim da prioritet predstavlja oslobađanje saobraćajnica i prilaza zdravstvenim i drugim važnim inistitucijama. Prethodno smo, nakon oluje koja je pogodila Novi Sad, intervenisali na više od 300 lokacija", rekao je on.

Dodao je će se raditi danonoćno da se što pre uklone posledice novog orkana koji je sinoć pogodio Novi Sad.

Zbog sanacije štete zatvorena je i gradska plaža "Štrand" a Gradsko zelenilo će obavestiti javnost kada će ova plaža i parkovi biti otvoreni za posetioce, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.