Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2017, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena (15. oktobar), Zavod za ravnopravnost polova uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine i opštine Bačka Palanka, organizuje 9. Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini.

Manifestacija će biti održana u Bačkoj Palanci, u subotu 14. oktobra 2017. godine u ulici Kralja Petra I (pešačka zona) u periodu od 8 do 15 časova. Svečano otvaranje zakazano je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za 11 časova.

Na izložbi će se kroz tri tematske celine Tkanje i vez, Rukotovorine i Starinski i tradicionalni kolači predstaviti preko 200 udruženja žena iz Vojvodine.

Cilj manifestacije je predstaviti ženski aktivizam na lokalnom nivou, afirmisati potencijale i veštine žena iz ruralnih područja Vojvodine i ukazati javnosti na njihove moguće privredno-ekonomske i turističke kapacitete.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je tradicionalna manifestacija Zavoda za ravnopravnost polova koja se organizuje već devetu godinu zaredom, a obeležava se povodom Međunarodnog dana seoskih žena – 15. oktobar. Ovaj dan ustanovljen je Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 2007. godine, da bi zemlje širom sveta ukazale na poseban doprinos žena na selu i njihovu ključnu ulogu u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenju kvaliteta hrane i eliminisanju siromaštva na selu.

Kontinuitet održavanja Sajma je takođe i dokaz institucionalne podrške Pokrajinske vlade ženskom aktivizmu na lokalnom nivou, njihovom ekonomskom osnaživanju i ravnopravnom pristupu resursima, u skladu sa domaćim i međunarodnim dokumentima i propisima koje je ratifikovanjem naša država preuzela.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.