Izvor: Luftika.rs, 11.Avg.2020, 13:56

SRAMNO: Dečaci u Čelarevu puškom gađali ptice u gnezdu! (FOTO)

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije objavilo je šokantne fotografije na kojima se vidi kako tri maloletna dečaka gađaju puškom pticu koja se nalazi u gnezdu.
Naime, kako stoji u saopštenju, u pitanju je mesto Čelarevo u Bačkoj Palanci, a na slikama se jasno vidi kako dečaci pokušavaju da nanišane gugutku.
Oni su prekinuti dok su ciljali u jadnu pticu, a iz Društva upozoravaju da će i oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i njihovi roditelji sledeći put ovako nehumane postupke morati da objašnjavaju policiji lično.
– Kupite deci knjige i dvoglede, a ne puške. Puškama se priroda ne upoznaje, već zastrašuje i ubija. Pokažite im ljubav i dobrotu. Naučite ih da razumeju i štite slabije od sebe. Ova tri dečaka danas i prethodnih dana pucala su na ptice u Čelarevu. Prekinuti su dok su ciljali gugutku na gnezdu. Sledeći put oni i njihovi roditelji ove gnusne igre moraće da objasne policiji – navodi se na njihovoj Fejsbuk stranici.
Komentari ljudi nisu izostali, a mnogi su apelovali da dečaci treba što pre da odu kod pedagoga, kao i da je trebalo odmah da se prijave policiji.
Podsećamo, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je nedavno objavilo vest koja je zgrozila Srbiju, a isto se tiče ugrožavanja ptica.
Naime, nepoznata letelica nadletala je Specijalni rezervat prirode Uvac i tom prilikom zbog uznemiravanja u vodu su upali mladi supovi.
Tri su pronašli i na bezbedno smestili čuvari prirode dok su tri supa uginula tom prilikom.


Kupite deci knjige i dvoglede, a ne puške. Puškama se priroda ne upoznaje, već zastrašuje i ubija. Pokažite im ljubav i…
Gepostet von Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije am Donnerstag, 6. August 2020

Da li je Željko Mitrović ubio mladunce beloglavih supova na Uvcu? (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.