Prezentacija o slobodnim zonama u Bačkoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 12:30

Prezentacija o slobodnim zonama u Bačkoj Palanci

Slobodne zone predstavljaju posebne delove teritorije Republike Srbije, ograđene i infrastrukturno opremljene sa posebnim pogodnostima i olakšicama, koje pruža država, čulo se između ostalog, na prezentaciji o slobodnim zonama, koja je danas održana u zgradi Skupštine opštine Bačka Palanka.

"Značajan su instrument ekonomske politike, sa ciljem ekonomskog rasta i privrednog razvoja zemlje, kroz povećani priliv investicija, rast izvoza, zaposlenosti i transfer savremenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tehnologija’’, izjavila je Marijana Šaula, pomoćnica direktora Slobodne zone Novi Sad.

Investitori koriste brojne pogodnosti i benefite, koje ostvaruju poslovanjem u režimu slobodne zone.

"Fiskalne pogodnosti se odnose na oslobađanje korisnika zone od plaćanja PDV-a, na unos dobara u slobodnu zonu, kao i na pružanje usluga u vezi sa unosom dobara, oslobađanje korisnika zone od plaćanja PDV-a. Na promet dobara i usluga u slobodnoj zoni i između korisnika dve zone, kao i oslobađanje proizvodnih korisnika plaćanja PDV-a na potrošnju energenata’’, istakla je Šaula.

"Carinske pogodnosti koje korisnici zona ostvaruju ogledaju se u oslobađanju od plaćanja carine i drugih uvoznih dažbina za robu koja je namenjena obavljanju delatnosti u zoni, te za izgradnju objekata u slobodnoj zoni, repromaterijal, oprema, građevinski materijal’’, naglasila je ona.

Pored lokalnik funkcionera, prezentaciji je prisustvovao i Miloš Pajović, direktor Slobodne zone Novi sad.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.