Izvor: Radio 021, 16.Dec.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o izgradnji prečistača otpadnih voda u Bačkoj Palanci

Ugovor o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštinu Bačka Topola vredan 595,3 miliona dinara potpisan je danas u Pokrajinskoj vladi.

Projektom je predviđena izgradnja postrojenja pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, sa pratećim objektima i infrastrukturom.

Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za prvu fazu radova izdvojila je u ovoj godini 191,5 miliona dinara.

"Pokrenuli smo ove godine inicijativu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu i Srpskoj Crnji izgrade novi prečistači, s namerom da zaštitu životne sredine, izgradnju prečistača otpadnih voda i postrojenja za pijaću vodu postavimo u prvi plan u celoj Vojvodini", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović je dodao da je dogovorena i saradnja sa Opštinom Bačka Topola radi investiranja u sekundarnu kanalizacionu mrežu jer ona delimično postoji u Bačkoj Topoli, dok uopšte ne postoji u naseljenim mestima Zobnatica i Bajša.

"Radićemo paralelno na izgradnji prečistača i sekundarne kanalizacione mreže sa ciljem da se do kraja 2021. godine puste u funkciju, zbog privrede koja je sve više prisutna u ovoj opštini, zaštite reke Krivaje, ali i zbog velike akcije koju ćemo zajedno sporovoditi sa nacionalnim i međunarodnim fondovima kada je reč o zaštiti životne sredine", istakao je Mirović.

Mirović je naglasio da se sa ovim ugovorom, kao i sa ugovorom za dogradnju Gimnazije "Isidora Sekulić", završava investiocioni ciklus za ovu godinu.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vojvodina: Potpisan ugovor za prečištač otpadnih voda u Bačkoj Topoli

Izvor: Beta, 16.Dec.2019

Ugovor o izgradnji centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštinu Bačka Topola, potpisan je danas u Pokrajinskoj vladi.Projektom vrednosti 595 miliona dinara je predvidjena izgradnja postrojenja za prečišćavanje pre ispusta u vodotok reke Krivaje, sa pratećim objektima i infrastrukturom.Za...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.