Izvor: Luftika.rs, 03.Avg.2023, 14:41

Protest u Bačkoj Palanci zbog smrti dečaka i gest predsednika opštine vredan gađenja (VIDEO)

Nekoliko dana pre tragedije u Bačkoj Palanci, u kojoj je od strujnog udara poginuo trinaestogodišnji dečak, dogodila se još jedna tragična uvertira kada je dečakov deda poginuo na isti način pokušavajući da iz svog dvorišta ukloni kablove koji su još uvek bili pod naponom.
Ovo mračno razdoblje cele jedne porodice moglo se izbeći da su službe Elektrodistribucije i Grada izašle na teren i sanirale kvar koji je prijavljivan čak 27 puta!
RTS prenosi da je „Elektrodistribucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Srbije“ saopštila da nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.
Novinari javnog servisa saznali su da je komšija ispred čije kuće se nalazi bandera, problem sa kablovima prijavio nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije, niko nije uklonio.
Na taj način je prethodno, 22. jula, pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu, poginuo i deda nastradalog dečaka.
Elektrodistribucija: Državni organi utvrđuju činjenice i prikupljaju dokaze Saopštenjem o ovom događaju oglasila se i „Elektrodistribucija Srbije“.
„Na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi se i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke“, naveli su iz“Elektrodistribucija Srbije“.
U istom saopštenju se dodaje da nadležni državni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza, te u ovoj fazi „Elektrodistribucija Srbije“ Beograd nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.
Moralni kodeks SNS kadrova: „Sram Vas bilo, gurate priču o tragično nastradalom detetu“ Sramno prebacivanje odgovornosti nije završeno ovim saopštenjem, već je glavna „zvezda“ tragedije postao predsednik opštine i šef lokalnih naprednjaka Branislav Šušnica, koji je umesto da zajedno sa svojim rukovodstvom podnese neopozivu ostavku, kao najminimalniji mogući moralni čin nakon ovakve tragedije, čak sebi dao za pravo da napadne novinarku portala Bačka Palanka Vesti koja je od njega tražila odgovore na pitanja o ovoj nezapamćenoj nesreći i smrti dvoje njegovih sugrađana.
On je svojom bahatošću verbalno napao i optužio novinarku da traži publicitet na smrti trinaestogodišnjeg dečaka, kao da ne vidi ni najmanji deo svoje odgovornosti i svojih zaposlenih koji nisu urgentno rešavali i sanirali kvar, kako bi se izbegao makar jedan smrtni slučaj.
Pogledajte video i sramno obraćanje čoveka nedostojnog funkcije koju obavlja:

Protesti u Bačkoj Palanci Nakon pto je nesrećni dečak (13) izgubio život nemarom državnih službi, u Bačkoj Palanci održani su protesti građana sa kojih je zatražena ostavka predsednika opštine Branislava Šušnice.
Tokom jučerašnjeg dana održana je protestna šetnja građana koju su otišli do zgrade opštinske uprave uzvikujući „ostavke“, a potom su se uputili ka zgradi Elektrodistribucije gde su takođe zahtevali ostavke odgovornih.
I tokom današnjeg dana održan je novi protest na kojem je, ispred zgrade opštine Bačka Palanka, prisustvovao ceo razred stradalog dečaka, prenosi Nova.rs.
Povodom svih dešavanja oglasili su se i roditelji dečaka, Ivana i Goran M, koji su se potresnim rečima oprostili od sina.
„Milo moje sunce, moje oke plave, otišao si mi tako rano, tako nevin. Mama ti obećava da će svi odgovarati za tvoju nesreću, za život što su ti oduzeli i priliku da uživaš u njemu. Kunem ti se poslednjim atomom snage. Spavaj oko mamino i znaj da ćeš zauvek biti deo nas“, napisala je majka dečaka, dok je otac dodao:
„Čedo tatino, desna ruko moja. Otišao si mi jako brzo, tako mali i nevin. Na pitanje ZAŠTO – Niko nema odgovor. Počivaj u miru milo moje, nebo je dobilo najvećeg anđela“, dodao je neutešni otac.
Kako će tragedija u beogradskoj školi uticati na mentalno zdravlje učenika?

Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EDS pokrenuo postupak za utvrđivanje propusta u radu zbog nesreće u B. Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2023

Elektrodistribucija Srbije saopštila je danas povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.