Most pušten u saobraćaj za vozila nosivosti do 3,5 tone

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 16:04

Most pušten u saobraćaj za vozila nosivosti do 3,5 tone

Most u Bačkoj Palanci, koji je od juče zatvoren za saobraćaj, otvoren je danas u 13 sati za vozila nosivosti do 3,5 tona.

To je izjavio pomoćnik ministra za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miroslav Alempić.

Alempić je istakao da je hrvatsko Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture obavestilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije da je MUP Hrvatske, na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preliminarne ocene Komisije za utvrđivanje stanja mosta, izdao rešenje za odobreno korišćenje mosta za vozila nosivosti do 3,5 tone, dok se u potpunosti na završi rad njihove Komisije.

Naveo je da u nalazima kako srpske tako i hrvatske komisije nisu uočena nikakva oštećenja mostovske konstrukcije.

"Kako se most nalazi na teritoriji dve države potrebno je da komisije ministarstva obe države daju saglasnost za puštanje mosta u rad. Srpska komisija je završila rad i što se nas tiče most je potpuno bezbedan za sva vozila. Da bi vozila veće nosivosti od 3.5 tone mogla da koriste most neophodno je da hrvatska strana u potpunosti ispita mostovsku konstrukciju i donese odluku o korišćenju mosta i za veća teretna vozila", dodao je Alempić.

Napomenuo je i da je, prilikom projektovanja ovakvih mostova na Dunavu, bila obavezna primena tehničkih rešenja koji omogućavaju udar barže od 1.000 tona u stub bez oštećenja mosta.

Prethodno, nadležni organi Republike Srbije izvršili su pregled stanja mosta i ustanovili da je neoštećen i bezbedan za saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo: Most posle udara barže pušten u saobraćaj za vozila nosivosti do 3,5 tone

Izvor: Radio 021, 06.Jan.2024

Most u Bačkoj Palanci, koji je juče zatvoren za saobraćaj, otvoren je u 13 časova za vozila nosivosti do 3,5 tona.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.