Izložba Vitalovi suncokreti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2016, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Vitalovi suncokreti"

Izložba slika "Vitalovi suncokreti", posvećena značajnom jubileju 160. godina Kompanije "Vital" iz Vrbasa, otvorena je u Galeriji Kulturnog centra u Bačkoj Palanci. Ovu postavku do sada je videla publika u Vrbasu i Beogradu.

Od početne želje da se podrže likovni stvaraoci, došlo se do galerije koja objedinjuje vredna likovna dela. Otkupljujući ostvarenja koja zadovoljavaju visoke umetničke kriterijume, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vital je stvorio zbirku koja zauzima važno mesto u našoj kulturnoj baštini, rekao je za RTV Marko Abramović, generalni direktor Kompanije Vital.

"Vital je tu zbirku gradio desetak godina i evo u prilici smo sada da vidimo jedan deo te zbirke, koja broji više od stotinu umetničkih dela", naveo je on.

Pored slike Mome Kapora, izložen je deo vredne kolekcije slika, umetnika koji su inspiraciju našli u suncokretima.

"Svi autori pođednako nose težinu neku sa sobom. Momo Kapor jeste široj publici najpoznatije ime, ali imamo i drugih autora koji su aktuelni", rekao je Abramović.

"Ovu postavku čine i suncokreti Nikole Graovca, Milice Dinić, Simona Đermanovića, Ranka Đurkovića, Branka Omčikusa", kaže Marko Knežić, direktor Kulrurnog centra.

"Mislim da je ovo jedan lep kulturni događaj, koji vredi videti. Kulturni centar će nastojati da svaki put nešto novo organizuje i da ima raznolikost u svom radu", naveo je Knežić.

Izložbu slika "Vitalovi suncokreti", u Galeriji Kulturnog centra u Bačkoj Palanci, publika može da vidi do 10. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.