Festival muzičkih društava u Rumi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival muzičkih društava u Rumi

Tradicionalni 55. Festival muzičkih društava Vojvodine juče je otvoren u u Velikoj sali Kulturnog centra u Rumi. Prve večeri festivala pred publikom i žirijem nastupila su kulturno-umetnička društva iz Nove i Stare Pazove, Bačke Palanke i Rume, dok će od 17h sati na istom mestu gostovati još 6 društava iz Srbije. Manifestacija je, kao i prethodnih godina, podržana od strane Opština Ruma, kao i od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Sinoć je počeo 55. Festival muzičkih društava Vojvodine, a mnogobrojna publika okupila se u Kulturnom centru da uživa u nastupima najboljih folklornih društava.

S obzirom da je manifestacija takmičarskog karaktera, učesnici su se dugo pripremali da se u najboljem svetlu predstave sa po dve izabrane koreografije.

Čast da otvori festival imao je predsednik SO Ruma, Stevan Kovačević, koji je poručio da je jedna ovakva manifestacija dala pečat kulturno umetničkom životu grada.

Svi ansambli koji učestvuju u dve večeri festivala do ovog momenta prošli su stroga ocenjivanja na opštinskom i regionanom nivou, dok će i po završetku ovog programa biti proglašeni pobednici.

Festival muzikih društava Vojvodine održava se u kontinuitetu od 1964.godine, a pošto je bijenalnog karaktera, već sledeće godine na sceni Kulturnog centra u Rumi naći će se najbolji horovi i orkestri klasične muzike.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.