Izvor: Danas, 06.Jan.2024, 14:38

“Dunav je jaka reka, razblažiće posledice”: Naučna savetnica Instituta za hemiju o izlivanju 1000 tona azotnog đubriva

Izlivanje azotnog đubriva u Dunav ne bi trebalo da ostavi prevelike posledice, pod pretpostavkom da se radi isključivo o azotu, kaže za Danas Dragana Đorđević, naučna savetnica sa Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju komentarišući nesreću u kojoj je kod Bačke Palanke potonula barža koja je prevozila 1000 tona azotnog đubriva.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Udruženje lađara: Potonula barža kod Bačke Palanke ne predstavlja opasnost za plovidbu, vađenje iz vode na proleće

Izvor: Danas, 07.Jan.2024, 13:11

Analize uzoraka vode iz Dunava uzete nakon akcidenta kod Bačke Palanke pokazuju da nema promene kvaliteta vode u reci, a u Udruženju profesionalnih lađara Srbije ne očekuju veće ekološke posledice, nakon potonuća barže sa 1.000 tona mineralnog azotnog đubriva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.