Izvor: Luftika.rs, 05.Jan.2024, 10:34

Drama na Dunavu kod Bačke Palanke, brod udario u most, potonula barža sa veštačkim đubrivom

Brod koji plovi pod rumunskom zastavom, udario je noćas u noseći stub mosta na graničnom prelazu Bačka Palanka i tom prilikom potonula je natovarena barža, saznaje portal Nova.rs.
Na barži se nalazilo veštačko đubrivo kada je udarila u most, potvrđeno je iz Policijske uprave u Novom Sadu.
Barža je počela da pušta vodu i ubrzo je potonula na plovnom putu, a na lice mesta pored policije izašla je i vatrogasna ekipa.
Trenutno nije poznato kako je došlo do nesreće, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << istraga će biti utvrđeni detalji.
Brod je polovio iz Austrije ka Smederevu. Brod sa 6 članova posade usidren je i tamo se nalaze inspekcije.
Obaveštena je i hrvatska strana jer je saobraćaj na tom delu obustavljen.
Teretna barža je udarila u stub mosta „25 maj“ na Dunavu. Saobraćaj i granični prelaz Bačka Palanka – Ilok su zatvoreni dok se ne izvrši uviđaj i proceni oštećenje.
„Dunavski Titanik“ potonuo je za samo 3 minuta i na mutno dno odneo stotine života

Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brod udario u most na Dunavu, zatvoren granični prelaz između Srbije i Hrvatske

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2024

NOVI SAD - Brod koji je plovio iz Austrije ka Smederevu, noćas je udario o stub mosta kod Bačke Palanke, a barža koju je prevozio je potonula, potvrđeno je Tanjugu u Policijskoj upravi (PU) Novi Sad.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.