DS: Poljoprivrednik uhapšen iako se ponašao po smernicama ministra Nedimovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2020, 17:47

DS: Poljoprivrednik uhapšen iako se ponašao po smernicama ministra Nedimovića

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) za Vojvodinu osudio je danas hapšenje i kažnjavanje poljoprivrednika u Silbašu, uprkos izjavi ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da poljoprivrednici koji su na njivi ili na putu od njive do kuće, u periodu kada je kretanje zabranjeno, imaju dozvolu za kretanje.

Oni su naveli da se poljoprivrednik ponašao po smernicama ministra poljoprivrede, ali je ipak uhapšen i istog dana odlukom Prekršajnog suda u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Bačkoj Palanci kažnjen sa 50.000 dinara.

"Uz očigledno zbunjivanje poljoprivrednika, ovakva ekspresna presuda ide u prilog daljem zastrašivanju svih građana i ostaje nejasno koliko ovakva postupanja doprinose borbi protiv zarazne bolesti COVID-19", piše u saopštenju Demokratske stranke.

Zbog toga je ova stranka zatražila da se pod hitno definišu i saopšte mere kretanja poljoprivrednika, imajući u vidu važnost prolećnih radova koji se odvijaju na skoro pet miliona hektara obradivog zemljišta Srbije, ali i strateški značaj poljoprivrede za Srbiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.