DOŠLO DO EKOLOŠKE KATAKLIZME U NOVOM SADU: U Dunav se izlilo 30.000 litara goriva!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 15:22

DOŠLO DO EKOLOŠKE KATAKLIZME U NOVOM SADU: U Dunav se izlilo 30.000 litara goriva!

Užas u Novom Sadu.

Danas se dogodila ekološka katastrofa kada se u blizini Novog Sada u reku Dunav izlilo oko 30.000 litara goriva, saznaju mediji.

U 13:10 casova primljena je dojava od Pokrajinskog  sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i sumarstvo da je na 1287. kilometru reke, tačnije kod mesta Čalarevo, opština Bačka Palanka, došlo do izlivanja u reku Dunav 25.000 do 30.000 litara goriva.

Gorivo je iscurelo iz bugarskog broda "Džambo 3" koji je usidren na toj lokaciji, a derivat se kreće

nizvodno.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

IZLILO SE IZMEĐU 25 i 30 HILJADA LITARA GORIVA U DUNAV KOD ČELAREVA: Tužilaštvo naložilo uzorkovanje vode

Izvor: Pančevac-online.com, 19.Jun.2023

Kod naselja Čelarevo izlilo se između 25.000-30.000 litara goriva iz broda koji plovi sa bugarskom zastavom koji je usidren, rekli su iz Ministarstva zaštite životne sredine. – Inspekcija zaštite životne sredine se stavila na raspolaganje svim službama, u pripravnosti je i spremna da reaguje...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.