Beogradska berza: Usporila investiciona aktivnost, BELEX indeksi se drže

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Okt.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Usporila investiciona aktivnost, BELEX indeksi se drže

BEOGRAD – Uzdržana investiciona aktivnost i zanemarljivo kretanje BELEX indeksa obeležili su dan na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 17,3 miliona dinara (147,4 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je neznatno oslabio zaključivši trgovanje na nivou od 752,74 poena, a BELEXlajn mirovao na 1.612,11 poena.

Najveći promet je imala akcija Vodoprivrednog društva „Dunav" iz Bačke Palanke, u iznosu od 3,7 miliona dinara, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je istovremeno bila i gubitnik dana s padom vrednosti od 10,9 procenata na 15.556 dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" se zadržao na ceni od 810 dinara i isprometovan je za 0,8 miliona dinara, a u istom iznosu se trgovalo i običnom akcijom Komercijalne banke po nepromenjenoj ceni od 3.280 dinara.

Naftna industrija Srbije je skliznula za 0,3 odsto na 675 dinara, uz realizaciju od nepunih 0,3 miliona dinara, dok je beogradsko preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovinu Hempro zabeležilo promet nešto manji od 0,2 miliona dinara po ceni od 690 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Na MTP tržištu je ponovo dominiralo trgovanje akcijama preduzeća „Goša montaža" sa iznosom od 3,5 miliona dinara, uz rast cene od 0,3 posto na 1.996 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 5,86 odsto, pri čemu u kupovini 11,72 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Džavnim dužničkim papiriima ni danas nije trgovano na Berzi.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Beogradska berza: Pad akcija Energoprojekta i Fitofarmacije oborio indekse

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Okt.2019, 17:49

BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zaključeni su u „crvenom" poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu je promet na tržištu akcija presahnuo...Trgovanje državim dužničkim hartijama doprinelo je relativno visokom ukupnom prometu na Berzi, koji je iznosio 606,3 miliona dinara (5,15 miliona...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.