Izvor: Piplmetar.rs, 25.Okt.2023, 03:30

Bačka Palanka „počistila“ liste čekanja za vrtić: Ministarka Kisić otvorila novoizgrađeni

Bačka Palanka je jedna od 52 lokalne samouprave koje su na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju dobile sredstva za sufinansiranje pronatalitetnih projekata i mera

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica otvorili su u utorak novoizgrađeni vrtić „Duga“ u toj opštini, koji je opremljen uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiji.
– U Bačkoj Palanci divnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << povodom, ovi dečiji osmesi oko nas i dečija graja su razlog zašto radimo i gradimo, da im detinjstvo bude obojeno najlepšim bojama, poručila je ministarka Kisić i dodala da su sve aktivnosti Ministarstva za brigu o porodici i demografiju usmerene na podršku roditeljima i deci, a u cilju da se još više dece rađa.
Bačka Palanka je jedna od 52 lokalne samouprave koje su na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju dobile sredstva za sufinansiranje pronatalitetnih projekata i mera.
Prof. dr Kisić je naglasila da je Ministarstvo sa devet miliona dinara podržalo opštinu Bačka Palanka i opremanje novog vrtića, koji je opština izgradila sopstvenim sredstvima.
„Dali smo doprinos da ovaj objekat ovako izgleda i da ova opština više nema liste čekanja kada je u pitanju upis dece u vrtić. Cilj nam je da se i u ovoj opštini, kao i širom Srbije, još više dece rađa, da još više mladih ima svoje porodice, a mi ćemo da gradimo vrtiće i škole u čitavoj zemlji, jer sve što radimo i gradimo je zbog naše dece“, poručila je Kisić.
Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica rekao je da je ta opština u izgradnju novog vrtića uložila 175 miliona dinara i da je to šesti vrtić koji je otvoren u ovom mestu u poslednjih sedam godina, kao i da je u planu izgradnja još jednog.
Nemamo više liste čekanja i to je naša pobeda, to je pobeda politike koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić, naša deca i roditelji to zaslužuju, istakao je Šušnica. Novi vrtić u ovoj opštini je površine 1.307 m2 i kapaciteta za oko 200 dece.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.