Bačka Palanka: Sve više žalbi na rad zdravstvenih radnika

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačka Palanka: Sve više žalbi na rad zdravstvenih radnika

U Bačkoj Palanci je u prvoj polovini godine bilo više žalbi na rad zdravstvenih radnika nego cele prošle godine.

"Do kraja juna bilo je devet prigovora, a u celoj 2017. godini ukupno šest", rekla je za BaP Vesti zaštitnica prava pacijenata, Lidija Ivančić.

Nedavno se zaštitnici požalila Rumenka Pavlović čije dete nisu pregledali u školskoj ambulanti Doma zdravlja "Dr Mladen Stojanović" uz objašnjenje doktorke "da je gladna".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Direktor bačkopalanačkog doma zdravlja, dr Goran Stupar, upoznat je sa ovim slučajem, ali još uvek ne može da da zvanično saopštenje jer se čekaju izjave zdravstvenih radnika za koje Rumenka tvrdi da su postupili nesavesno.

"Postoji procedura koja mora da se ispoštuje u ovakvim situacijama i trenutno čekamo pisane izjave na osnovu kojih ćemo utvrditi činjenice i sprovoditi dalje mere", rekao je Stupar za BaP Vesti.

Prigovor na rad zdravstvenih radnika moguće je podneti zaštitniku prava pacijenata telefonskim putem ili odlaskom u kancelariju u zgradi Opštine Bačka Palanka.

Autor: BaP Vesti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.