Bačka Palanka: Bez obustave nastave u Gimnaziji

Izvor: RTS, 15.Okt.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačka Palanka: Bez obustave nastave u Gimnaziji

Profesori Gimanzije „20. oktobar" iz Bačke Palanke neće obustaviti nastavu, jer su se na današnjem sastanku sa ministrom prosvete Miladinom Šarčevićem dogovorili da na mesto direktora njihove škole postavi Tamaru Antić, kandidatkinju koju su oni izabrali.
Iz sindikata gimnazije navode da je ministar na kratkom sastanku izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žaljenje što, zbog obaveza, nije mogao lično da dođe u Bačku Palanku i reši slučaj.

Ministar je rekao da će se lično založiti da u svim školama, gde postoji sličan problem, bude izabran direktor koga su predložili zaposleni.
Podsetimo, članovi sindikata ove škole doneli su odluku da od danas potpuno obustave nastavu, sve dok ministarstvo ne postavi kandidata koga je na regularnim izborima i u roku izabrala većina članova Nastavničkog veća i Školskog odbora.
Odluka je doneta nakon nekoliko protesta zaposlenih, nakon čega je ministarstvo odlučilo da ponovo raspiše konkurs u ovoj školi.
Nakon najave potpune obustave rada, članove sindikata ministar je pozvao na hitan sastanak.
Škole članice Sindikata obrazovanja Čačak održale su jednočasovni štrajk upozorenja od 12 do 13 časova kao vid podrške štrajku kolega iz Gimnazije "20. oktobar" u Bačkoj Palanci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.