B. Palanka: Putovanja tri objektiva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2016, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B. Palanka: Putovanja tri objektiva

Zajednička izložba trojice fotografa različitih stilova, Tomislava Peterneka, Gorana Kukića i Igora Mandića Putovanja tri objektiva otvorena je u Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka. Ovu putujuću kolekciju čini 60 fotografija, nastalih u najrazličitijim zemljama sveta. Postavka će biti izložena do 13. marta.

Namera autora ovog putujućeg projekta je da se kulturno "ožive" manja mesta u Srbiji, sa ciljem skretanja pažnje na fotografiju, kao vid komunikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji oplemenjuje. Na fotografijama Gorana Kukića, prikazani su refleksi u različitim izlozima širom Evrope. Kroz celinu realnosti, fotografije prikazuju i ono što je čulnoj realnosti nevidljivo.

"Vrlo lako je bilo sklopiti tu zajedničku temu, koja će biti okosnica. Preko samog naslova, tog našeg putujućeg projekta, tako da smo odabrali teme putovanja i vrlo je dobro što su ta sva tri pristupa različita", kaže Kukić.

Fotografije Igora Mandića su kolekcija doživljaja trenutka sa različitih kontinenata – od totalne pustinje do najnaseljenijih mesta na svetu. Kroz fotografije, Igor teži nadrealnosti realnih scena.

"Idemo od mesta do mesta, gde god su ljudi voljni da organizuju našu izložbu. Glavni i osnovni cilj nam je da promovišemo fotografiju, da promovišemo lepotu fotografije, život koji fotografija omogućava", akže Mandić.

Tomislav Peternek, beleži zanimljive i neočekivane situacije iz svakodnevnog života, nastale u periodu od više decenija.

"Neka se fotografiše i telefonom, medij je danas proširen, pristupačan svakome, svaka zabeležena fotografija ostaje kao dokument da smo mi to doživeli. Ono što nije zabeleženo, nije nikada ni bilo", navodi peternek.

Izložbu Putovanja tri objektiva bačkopalanačka publika može da pogleda do 13. marta u Galeriji Kulturnog centra, kada fotografije nastavljaju svoje putovanje, a sledeća stanica im je Kula.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.