AUTOMOBILI PLUTAJU ULICAMA: Nevreme pogodilo Bačku Palanku i Prijepolje, oglasio se RHMZ, objavljeni snimci (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2022, 22:38

AUTOMOBILI PLUTAJU ULICAMA: Nevreme pogodilo Bačku Palanku i Prijepolje, oglasio se RHMZ, objavljeni snimci (VIDEO)

Snažno nevreme pogodilo pojedine delove Srbije

Nevreme sa grmljavinom i obilnim padavina koje će, prema najavama meteorologa, trajati dva sata, pogodilo je Srbiju. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom. U Prijepolju je kiša napravila potop, o čemu svedoči snimak sa Instagram stranice 192. Vozila bukvalno plove ulicama.

U Bačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Palanci je pao jak pljusak. Kiša pada i u drugim delovima zemlje, pa i u Beogradu, gde su padavine počele nešto posle 21 sat.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Jaka kiša praćena grmljavinom pala je u Loznici oko 20 časova, javlja dopisnik RTS-a. Kiša je otežala kretanje u saobraćaju, jer su ulicama tekle velike količine vode. Voda je u nekim zgradama i stambenim objektima ušla i u podrume.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Do kraja sedmice biće promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, a temperatura će biti u postepenom padu. Sutra se očekuje manje padavina nego danas uz umeren i jak severozapadni vetar, dok će se u nedelju pljuskovi sa grmljavinom intenzivirati u krajevima južno od Save i Dunava.

Početkom naredne sedmice 12. i 13. septembra vetrovito, na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini prestanak padavina uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima promenljivo uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova.

U sredu i četvrtak osetno toplije, u sredu pretežno sunčano, a u četvrtak se očekuje novo postepeno naoblačenje, koje će od petka uslovljavati kišu i pad temperature.

BONUS VIDEO: Nevreme pogodilo Brusnik, ivanjičko selo odsečeno od sveta

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.