Žuti prsluci palili naplatne rampe u Francuskoj VIDEO

Izvor: Mondo, 18.Dec.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Žuti prsluci" palili naplatne rampe u Francuskoj VIDEO

Demonstranti u Francuskoj, poznati pod nazivom "Žuti prsluci", izazvali su danas saobraćajni haos nakon što su zauzeli naplatne kućice na autoputu i zapalili neke od njih.

Najveći francuski operator sistema naplate putarine "Vansi otoruts" (Vinci Autoroutes) saopštio je da su protesti u toku na 40-ak lokacija njegove mreže i da je nekoliko naplatnih stanica na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << autoputu oštećeno, posebno na jugu zemlje.

Jedna od stanica, istočno od Marseja na jugu Francuske, zapaljena je u noći između ponedeljka i utorka.

Prema proceni kompanije "Vansi otoruts" šteta na njegovim objektima od početka protesta je nekoliko desetina miliona evra.



Izvor: YouTube/L'Obs

Protesti u Francusoj počeli su sredinom novembra, a inicirale su ih najave vlasti da će povećati porez na gorivo. U međuvremenu, protesti su se proširili a sada je glavna meta predsednik Francuske Emanuel Makron.

"Žuti prsluci" blokirali kružne tokove, osmoro mrtvih

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.