Zaradili 150 hiljada evra švercujući migrante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 04:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaradili 150 hiljada evra švercujući migrante

SKOPLJE -

Osmoro uhapšenih Makedonaca, građana Kumanova zaradilo je od početka ove godine oko 150.000 evra od šverca migranata iz Severne Afrike u zemlje Evropske unije, saopštili su makedonski zvaničnici.

Prema podacima policije, oni su uhapšeni na putarini na autoputu prema Srbiji, a u autu su bili i Marokanci koji su trebali biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevezeni u zemlje zapadne Evrope.

Policija uhapšene tereti da su preko granice prevezli 78 migranata, uglavnom iz Pakistana i Avganistana, a bilo je i Jordanaca, Sirijaca i Marokanaca.

Makedonska grupa je migrante nalazila u grčkoj luci Patra i za 1.500 do 2.500 evra ih prevozila u EU, a procenjuje se da su od početka ove godine zaradili oko 150.000 evra, rekla je ministar unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska.

Kako je rečeno, makedonska grupa je bila jedna od kopnenih varijanti za prodor talasa izbeglica iz Severne Afrike u razvijene evropske zemlje.
Pogledaj vesti o: Kumanovo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.