Vučić: Nema ničeg skandaloznog u prekidu sednice skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2016, 03:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nema ničeg skandaloznog u prekidu sednice skupštine

Mandatar za sastav Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je to što je sednica Skupštine Srbije prekinuta, pomerilo njegove razgovore s političkim partijama za jedno popodne ili jedan dan.

"Time su pomerili predsednika Srbije i njegovu dodelu mandata, a meni pomerili konsultacije za jedno popodne ili jedan dan, ali to nije problem i biće sve u redu", rekao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji deonica Ljig-Preljina i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lajkovac-Ljig.

On je ocenio i da je izbor nove predsednice Skupštine Srbije za koju je lista oko SNS predložila ponovo Maju Gojković trebalo juče da se završi, ali i najavio da će to biti završeno u ponedeljak, 6. juna.

"Uvek su se mnoge stvari dešavale u skupštini, ništa tu nije bilo skandalozno, osim onih koji su pričali da imaju genijalna rešenja, a juče su pričali o rešenjima za ćevape", dodao je Vučić.

Skupština Srbije prekinula je u juče oko 20 časova konstitutivnu sednicu, a nastavak je zakazan za ponedeljak u 10.00. Tom predlogu usprotivili su se poslanici većine, koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koji su prvi prišli stolu za kojim sedi predsednik Skupštine. Poslanici su uspeli samo da verifikuju mandate, a na dnevnom redu su bili još i izbor predsednika Narodne skupštine, potpredsednika, generalnog sekretara i radnih tela.

"Nije cilj da lažemo MMF, već da imamo zdravu državu"

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti još problema sa racionalizacijom u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, ocenivši da je deo posla uspešno obavljen, ali da ostaje da se o tome još pregovara sa MMF.

Vučić je novinarima u Ljigu rekao da je u interesu inaše zemlje da ispunimo što više od onoga što MMF predlaže, kako bi ozdravila svoju ekonomiju.

"Nije cilj da lažemo nekoga da bismo prošli reviziju, naš je cilj da napravimo zdravu državu", rekao je Vučić.

Upitan kako će biti rešeno pitanje viška radnika u državnoj upravi, Vučić je rekao da je od 14.000 ljudi, koliko je procenjeno da je višak, 9.500 dobrovoljno uzelo otpremnine i da sa tim, kao i sa javnim preduzećima, neće biti problema.

"Ali imamo problema šta ćemo sa novim delom, o kojem treba da razgovaramo sa MMF, da vidimo šta možemo da uradimo", rekao je Vučić.

On je dodao da je Srbija uspela da pokrene privredni rast i postane šampion Evrope zato što to radi zbog sebe, a ne zbog MMF.

"Ne odbijam MMF zato što mi je lepo da se posvađam sa njima i ispadnem junak, već je suština da uradimo što više onoga što MMF predloži, time će nam zemlja, administracija i ekonomija biti uspešnije", rekao je Vucicć.

On je naveo da će problem biti i novi zakon o finansiranju lokalnih samouprava, koji je dogovoren sa MMF, jer će stvoriti opštu pobunu među gradonačelnicima i predsednicima opština, koji su mahom iz SNS.

Prema njegovim rečima, oko 30 do 40 odsto njih je vodilo računa o tome kako se troši novac, ali su neki, primetio je, bili "ovaj ćevap fazon - kum, kuma, snaja, šurnjaja...", pa posle nema para.

"Imaćete opstu pobunu, a u MMF kažu da lokalne samouprave ne mogu da se rasipaju. . . Tu će da bude problema, ako nam to stave kao "prior action", ja samo mogu da stanem uz zid i kažem - ja to ne mogu. Treba da dođe 150 gradonačelnika i da pucaju u mene... S tim imamo mnogo muka", rekao je Vučić.

Premijer obišao radove na Koridoru 11

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić obišao je danas zajedno sa predstavnicima medija radove na izgradnji autoputa na Koridoru 11, na deonici Ljig-Preljina.

Vučić se novim autoputem provozao autobusom zajedno sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkoj vladi Zoranom Mihajlović, kao i ambasadorom Kine Li Mančangom, predstavnicima ambasade Azerbejdzana, Koridora Srbije, Puteva Srbije i izvođača radova.

Vučić je obišao i usek Golubac, gde je razgovarao sa radnicima i poželeo im srećan rad, kao i tunel Veliki Kik čija je dužina 200 metara.

Deonica Ljig - Preljina je duga 40,3 kilometara, a zvanični rok za završetak radova je 25. avgust.

Uz deonicu Ljig-Preljina biće i 29 kilometara paralelnog puta od čega je zavrseno 21 kilometara.

Na toj deonici su u toku završni radovi duž cele trase i trenutno je asfaltirano 37,5 kilometara autoputa u punom profilu, odnosno šest traka, a u toku je izgradnja i poslednjeg mosta.

Takođe, svi tuneli su probijeni.

Osim tunelskih radova u toku su završni radovi na regulaciji reka, sanaciji klizišta, uređenju zelenih površina pored budućeg autoputa, kao i radovi na horizontalnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na samoj trasi nalazi se veliki broj objekata - pet tunela Golubac, Veliki Kik, Savinac, Šarani i Brđani i 66 mostovskih konstrukcija.

Ugovorena vrednost radova je 9,5 miliona evra, a radove izvodi AGT-ćerka firma Azvirta.

Mihajlović: Kineske deonice Koridora gotove do juna 2017.

Deonice Koridora 11 Lajkovac - Ljig i Obrenovac - Ub, ukupne dužine oko 50 kilometara, koju grade Kinezi zajedno sa domaćim podizvođačima, biće završene do juna 2017. godine, izjavila je danas ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture u tehničkoj vladi Zorana Mihajlović.

"Bilo je puno problema, kao i uvek kod gradnje autoputa, očekujemo da ove dve deonice imaju stepen izvršenja do kraja godine od 45 odsto, a da sledeće godine do početka juna ili do kraja juna imamo završene radove", rekla je novinarima Mihajlović, koja je izvođače radove na toj deonici posetila sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem.

Ukazujući da su padavine, kojih je bilo puno od 2014. godine, usporile radove, Mihajlović je najavila da će građani sledeće godine najveći deo putovanja do Čačka ići autoputem.

"To je ono što je ova vlada i premijer Vučić obećao pre još godinu dana", istakla je Mihajlović i podsetila da je glavni podizvođac domaći Energoprojekt, a da je angažovano i više desetina domaćih preduzeća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) VUČIĆ AUTOBUSOM NA KORIDOR 11: Obišao radove i razgovarao s radnicima kod Ljiga

Izvor: Kurir, 04.Jun.2016

...Vučić se novim autoputem provozao autobusom zajedno sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkoj vladi Zoranom Mihajlović, kao i ambasadorom Kine Li Mančangom, predstavnicima ambasade Azerbejdzana, Koridora Srbije, Puteva Srbije i  izvođača radova..Vučić je obišao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.