Vlada dobila spor protiv Alpine-Por

Izvor: Blic, Tanjug, 21.Okt.2009, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada dobila spor protiv "Alpine-Por"

Vlada Srbije dobila je spor pred sudom u Beču sa konzorcijumom "Alpina-Por", oko bankarske garancije za izgradnju autoputa Horgoš-Požega, saznaje Tanjug u Beču.



Konzorcijum "Alpina-Por" pokušao je da zadrži bankarsku garanciju od 10 miliona evra, kojom je garantovana ozbiljnost ulaska u posao sa Vladom Srbije. Prošle nedelje je potvrđena odluka prvostepene sudske instance, prema kojoj bankovna garancija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pripada Srbiji.

U Parizu je u toku arbitraža u ovom slučaju, a pobeda pred bečkim sudom mogla bi da značajno utiče na odluku ovog tela u korist Srbije.

Konzorcijum "Alpina-Por" je bankarsku garanciju dao za posao oko izgradnje autoputa u Srbiji, ali je ugovor sa njim raskinut, jer nije ispoštovao odredbe sporazuma. Nezadovoljni gubitkom posla konzorcijum je izdejstvovao u austrijskoj banci da se bankovna garancija ne isplati Srbiji. Nakon toga Vlada Srbije je podnela tužbu, a odluka suda je sada postala pravosnažna, pošto je drugostepena instanca donela odluku u korist vlasti Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.