Veza sa Zapadom: Crna Gora će se na Jadransko-jonski auto-put priključiti kod Nudola

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veza sa Zapadom: Crna Gora će se na Jadransko-jonski auto-put priključiti kod Nudola

Podgorica -- Deonica Jadransko-jonskog auto-puta kroz Bosnu i Hercegovinu gradiće se od Počitelja, preko Neuma i Trebinja, do granice sa Crnom Gorom.

To je predviđeno planersko-studijskom dokumentacijom za Jadransko-jonski autoput, koja je prezentovana u četvrtak.

Projektom je predviđeno da se auto-put sa Crnom Gorom spoji u rejonu Aranđelovo/Nudo, ispod sadašnjeg graničnog prelaza Ilino brdo, objavio je Investitor.me.

Zamenik ministra komunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić je kazao da je Jadransko-jonski auto-put jedan od prioritetnih infrastrukturnih projekata u BiH, koji istovremeno ima i regionalnu važnost.

"Mi u Bosni i Hercegovini želimo da Jadransko-jonski auto-put prolazi kroz BiH i da dužina trase auto-puta bude oko 110 kilometara, te da se kreće od Počitelja, gde bi bilo čvorište sa Koridorom Vc, pa preko delova opština Čapljina, Stolac, Neum, Ravno, Ljubinje, Popovog polja do Trebinja i spojne tačke sa Crnom Gorom na rejonu Aranđeleovo/Nudo. Prolazak ovog auto-puta kroz delove navedenih opština bi znatno uticao na ekonomski razvoj toga dela BiH kao i povezanost regiona i cele Bosne i Hercegovine sa zapadnom i jugoistočnom Evropom i Azijom", naglasio je Dalipagić.

Jadransko-jonski auto-put je deo istoimenog koridora sveukupne dužine oko 1.110 kilometara koji prolazi kroz sedam zemalja: kreće od Trsta u Italiji, ide kroz Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Albaniju i završava u luci Igumenica u Grčkoj.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JADRANSKO-JONSKI AUTOPUT PROLAZI KROZ SEDAM ZEMALJA Crna Gora se priključuje kod Nudola

Izvor: Blic, 27.Sep.2019

Deonica Jadransko-jonskog auto-puta kroz Bosnu i Hercegovinu gradiće se od Počitelja, preko Neuma i Trebinja, do granice sa Crnom Gorom, predviđeno je planersko-studijskom dokumentacijom za Jadransko-jonski autoput koja je prezentovana u četvrtak.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.